Gå til hovedindhold
Lokalt

DMI ude med nyt varsel: Risiko for skybrud, hagl og tordenvejr

12-06-2019 KL. 06:23
Empty

Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Torsdagens uvejr, der blandt andet gav lokale skybrud på Skiveegnen og et voldsomt lynnedslag ved Skive Folkeblad, er stadig i frisk erindring, og nu er der fare for, at det voldsomme vejr gentager sig.

DMI melder igen om risiko for voldsomt vejr i løbet af onsdagen.

- Der er risiko for tordenbyger, hagl og lokale skybrud. Der kan lokalt falde mellem 15 og 25 mm regn på 30 minutter, skriver DMI i varslet, der gælder det meste af Jylland - inklusiv hele Midt- og Vestjylland - fra klokken 9.15 ondag morgen og frem til klokken 21.

- Vær opmærksom på, at lavtliggende områder som f.eks. kældre, vejbaner og viadukter kan oversvømmes, skriver meterologerne, der opforder til, at man tilpasser sin kørselshastighed til sigtbarhedsforholdene og ikke kører ud i vand, hvor man ikke kan vurdere dybden.

- Tjek tagrender, nedløbsrør og afløbsriste nær din bolig. Luk vinduer og døre. Tordenvejr medfører risiko for lynbrande og fejl på elektriske systemer. Søg ly for tordenvejret indendørs eller i en bil med lukkede døre og vinduer. Søg ikke ly under træer. Undgå at bade eller at færdes på store, åbne områder som f.eks. fodboldbaner, når lyn og torden nærmer sig, skriver DMI.

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland