Gå til hovedindhold
Erhverv

Dom: Bilsælger fik ikke penge under bordet - men købte ind til sig selv på firmaets regning

19-03-2018 KL. 06:20
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Tidligere på ugen faldt der dom i den civile retssag, som sælgeren Anders Søgaard, Kjeldbjerg, havde anlagt mod sin tidligere arbejdsgiver, bilfirmaet Jørgen Laursen A/S, der har forhandling af Opel-biler som speciale.

I dommen står der, at Retten i Viborg ikke fandt, at Jørgen Laursen A/S havde bevist, at Anders Søgaard skulle have »modtaget penge under bordet« i forbindelse med bilhandler.

Samtidig fandt dommeren det heller ikke sandsynliggjort, at der - som forklaret af Anders Søgaard - skulle have været en klar aftale om, at han hvert år kunne disponere over 24.000 kroner til private indkøb.

Anders Søgaard har hele tiden slået fast, at aftalen var mundtlig - og at der ikke findes dokumentation i form af en skriftlig aftale. Dokumenterne vedrørende de private indkøb har dog hele tiden ligget frit fremme på hans uaflåste kontor.

Hans tidligere chef og private ven, John Laursen, direktør i Jørgen Laursen A/S, afviser aftalen.

Derfor skal Anders Søgaard betale 46.329,49 kroner til Jørgen Laursen A/S.

I dommen står der om Anders Søgaards forklaring: Dernæst fik han en årlig ekstra løn i form af forskellige goder, f.eks. i 2012 en rejse til Egypten, i 2013 et tilskud til møbler, og i 2014-16 tilskud til indkøb hos (en Skive-restauratør, red.) til private fester, bl.a. konfirmation.

Det står også, at Anders Søgaard forklarede om bonussen på 24.000 kroner:

Han var egentlig ked af ordningen, for det var svært at bruge så stort et beløb privat, men ordningen var etableret, fordi han ikke på papiret måtte få mere end en bestemt sælger i Viborg, som havde mere anciennitet..

Ifølge dommen er det ikke bevist, at John Laursen har godkendt ordningen:

... han afviser bestemt, at han har givet tilladelse til den slags bonus/private dispositioner på 24.000 kr. om året.

John Laursen medgav dog, at han havde betalt en rejse for familien Søgaard i 2012.

I dommen står der:

Han gav i 2012 Anders Søgaard en rejse til Ægypten. Den betalte han personligt. Det var fordi, Anders Søgaard havde ydet en kæmpeindsats. Anders Søgaard havde pebet om, at en rejse var dyr, og vidnet forærede ham rejsen, det var et éngangstilfælde. Han har hverken før eller siden gjort noget lignende...

I Rettens begrundelse og afgørelse står der, at bortvisningen var berettiget på grund af det arbejde, der blev udført på restauratørens biler, som efterfølgende blev modsvaret af fester - selv om det ikke blev bevist, at Anders Søgaard havde »modtaget penge under bordet«.

I dommen står der:

Fremgangsmåden er så usædvanlig, at den må forudsætte en udtrykkelig og utvetydig godkendelse fra sagsøgtes ledelses side, og det er derfor uden betydning, om sagsøgte ved tilstrækkelig grundig kontrol kunne have opdaget sagsøgerens adfærd.

Derfor fandt Retten bortvisningen berettiget. Anders Søgaard skal derfor betale 46.329,49 kroner til Jørgen Laursen A/S, som ellers havde opgjort sit krav til 124.408,49 kroner.

Men retten anerkendte altså ikke bilforhandlerens påstand om, at Anders Søgaard skulle have »modtaget penge under bordet«.

Siden ansættelsen hos Jørgen Laursen A/S har Anders Søgaard etableret selvstændig virksomhed på Elskjærbakken i Skive.

Søgaard Biler leaser biler ud til det lokale erhvervsliv, og hans kontrakt med Jørgen Laursen A/S rummede ingen konkurrenceklausul, der kunne forhindre dette.

Anders Søgaard ønsker ikke at kommentere dommen, og det står derfor endnu ikke klart, om han vil anke.

Heller ikke John Laursen, direktør hos Jørgen Laursen A/S, er det lykkedes at skabe kontakt til.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland