Gå til hovedindhold
Debat

Dom og straf

14-11-2017 KL. 12:50
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Vi er nogle stykker rundt om i landet, som stadig holder fast i, at dom og strafudmåling hører til i retssystemet, og at en afmålt straf derfra ikke skal efterjusteres af andre.

Mens jeg her sidst på eftermiddagen sad og læste lederen i min avis, sad jeg og nikkede samtykkende - lige indtil jeg nåede andet sidste afsnit. Her gik det galt med nikkeriet.

Som jeg husker det, har Skive Folkeblad altid på sympatisk vis været med helt fremme, når det, især i forbindelse med nyhedsformidling på de nye små elektroniske firkanter, gjaldt kritik af folkedomstolens virke.

Vi er nogle stykker rundt om i landet, som stadig holder fast i, at dom og strafudmåling hører til i retssystemet, og at en afmålt straf derfra ikke skal efterjusteres af andre, og det skulle ikke undre mig, om vi også er repræsenteret på Skive-egnen.

Når man læser omtalte afsnit i lederen, kan man vanskeligt få andet indtryk, end at lederskribenten forfægter, at den dømte synder, måske før en endelig dom er afsagt (den afsagte dom står måske for anke), skal have et ekstra trykseksten til straffen i form af en fyreseddel.

Jeg ved ikke, om avisen er på vej bort fra »gamle dyder om god adfærd«, eller der er tale om ny sædvane og ny politik. En præcisering vil nok findes interessant af en del.

Venlig hilsen

Preben Bajlum,

Nautrupvej 23,

7870 Roslev

Svar: Tak for indlæg. I det nævnte afsnit gøres der blot opmærksom på, at det bliver interessant at se, om Dantaxi, som Skive Taxa er en del af, reagerer. Og det fremgår i øvrigt af samme avis, fredagsavisen, at Dantaxi ikke mener, at den dømtes udtalelser er i tråd med de værdier, som selskabet har. Samtidig fremgik det af Folkebladets lørdagsudgave, at Skive Kommune nu vil indhente en juridisk vurdering om, hvad man kan og skal gøre i den aktuelle sag. Det er vel sandsynligt, at kommunen afventer, om dommen ankes. Men i øvrigt er der jo eksempler på andre sager, hvor adfærd får konsekvenser, også inden sidst tænkelige retsinstans har talt. O.D.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland