Gå til hovedindhold
Lokalt

Drive in-oplevelse hos øko-grise: Landmand inviterer folk på so-safari

22-05-2020 KL. 10:38
Empty

Flemming Jørgensen inviterer søndag den 24. maj til drive in-Sofari hos Kjeldbjerg Øko-gris. Gæsterne plejer normalt at stille bilen og gå rundt langs markerne til fods. Billedet her er fra sidste år. Foto: Lars Rasborg

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det er nu på søndag, man kan komme på drive in-sofari hos økologisk griseproducent Flemming Jørgensen fra Kjeldbjerg.

Kjeldbjerg Øko-gris på Trevadvej 21 har før inviteret gæster indenfor for at se grisene boltre sig på græsmarkerne, men i år skal det altså ske i bil på grund af coronavirus.

- Det er blevet så moderne med drive-in arrangementer. Da mine marker med grise i år ligger ud til mere end én kilometer grusvej, så tænkte jeg: Hvorfor ikke også lave drive in-Sofari, siger Flemming Jørgensen, der ejer Kjeldbjerg Økogris.

Kjeldbjerg Økogris har 200 søer og producerer cirka 5500 økologiske slagtegrise om året. Efter 15 år med konventionel svineproduktion lagde Flemming Jørgensen i 2017 driften om til økologi. En beslutning, han synes, har været god for både dyr og mennesker.

- Vi nyder at komme i marken hver dag og se, hvordan grisene udlever deres naturlige adfærd – tidligere passede vi grise på vores præmisser, nu passer vi dem på deres. Det vil jeg gerne dele med danskerne, siger Flemming Jørgensen

På drive in-Sofari hos Flemming Jørgensen kører man en tur langs markerne og ser på de økologiske grise, der roder i jorden, bader i mudderhuller og løber omkring. Flemming Jørgensen og hans medhjælpere guider gæsterne gennem ruten, hvor også vand- og fodervogne vil køre rundt. Der vil være traktorer at se på og en pose med informationsmateriale om økogrise, opskrifthæfter, pixibog til børnene samt mulighed for at deltage i en quiz, hvor man kan vinde økologisk kød.

Sofari er en årlig tilbagevendende begivenhed siden 2010. Her har økologiske griseproducenter inviteret danskerne inden for gården og vist det økologiske griseliv frem. Men sådan bliver det altså ikke i år på grund af coronakrisen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland