Gå til hovedindhold
Kultur

Drøm går i opfyldelse: Ordblind slagter debuterer som erotisk forfatter

20-08-2018 KL. 21:55
Empty

Kis Baadsgaard udgiver en erotisk roman. Foto: Lindy Baadsgaard

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Da Kis Baadsgaard fra Lånum i 2015 blev ramt af en hård depression, hvor ikke meget i tilværelsen var lyst, fandt hun sin gamle drøm om at blive forfatter frem fra dybet.

Det var en drøm, der havde stået bagest på hylden, siden hun var 18-20 år.

Dengang lagde hun drømmen væk, da hun gennem hele sin skoletid havde fået at vide, at hun var for dum til at kunne skrive en bog.

- Jeg har altid vidst, at der var noget galt. Jeg hadede at gå i skole, fordi jeg ikke kunne læse eller skrive, og for et par år siden fik jeg konstateret ordblindhed, fortæller Kis Baadsgaard, der er uddannet slagter og nu er blevet 48 år.

Helt vildt godt

Men da depressionen var på sit højeste, og en slidt krop gennem mange års hårdt arbejde sagde fra, skulle Kis Baadsgaard finde en anden måde at bruge sit hovede på.

Hun satte sig ved sin computer, selv om hun godt vidste, at hun hverken kunne stave eller sætte noget forståeligt sammen rent skriftligt.

Men hun begyndte at skrive de historier, hun havde gemt på i mange år.

Den ene linje tog den anden, og da hun efterhånden havde færdiggjort flere fortællinger, fik hun sparring af redaktøren af forlaget Nelumbo.

Og derfra begyndte Kis Baadsgaard at tro på sig selv.

- Da redaktøren læste mine ting, sagde hun til mig, at det var helt vildt godt. Og siden har jeg slebet fortællingerne til, og det har givet mig så meget selvtillid, siger Kis Baadsgaard.

Det er indtil videre blevet til fire romaner, der alle har et erotisk snit over sig. Det er fiktive fortællinger, men Kis Baadsgaard har taget lidt af sig selv med i alle bøger.

- Det er ikke mig, der har gennemgået alle de ting, der sker i bøgerne, men jeg har hentet nogle ting fra mit eget liv. Det gør forhåbentlig også, at læserne kan koble nogle følelser på, når de læser bogen, siger Kis Baadsgaard.

Til august udkommer den første bog - »Mørk Fortid« - om 28-årige Daniel, der møder en ung kvinde, og de bliver enige om at være venner med bonus.

Fortællingen foregår i Viborg, som også de andre bøger gør.

Og dermed kan Kis Baadsgaard kalde sig debuterende ordblind, erotisk forfatter.

- Det er så urealistisk, som noget kan være. Det er min store drøm, der er gået i opfyldelse, og jeg er så stolt, siger Kis Baadsgaard.

Kis Baadsgaard håber, at hendes bøger og hendes vej til at blive forfatter kan hjælpe andre i samme situation.

- Om min historie er anderledes end andres, ved jeg ikke, men hvis bare én med dysleksi eller depression og alle dets følgevirkninger kan se på mig og sige: Hvis hun kan, så kan jeg også, så er jeg glad. Det ville gøre hele forskellen, siger Kis Baadsgaard.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland