Gå til hovedindhold
Lokalt

DSB reagerer på protester: Nedrivning af stationsbygning udskudt til januar

25-11-2019 KL. 14:41
Empty

Stationsbygningen i Stoholm er snart fortid. På mandag begynder nedrivningen. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Nedrivningen af stationsbygningen i Stoholm er udsat indtil den 13. januar.

Det har DSB bestemt på baggrund af demonstrationen foran bygningen mandag morgen.

- Vi hører efter, hvad borgerne i Stoholm siger, og vi har drøftet sagen i løbet af mandagen. Det er endt ud med, at vi har valgt at give de lokale en fair, men også sidste chance. Derfor stopper vi nedrivningen indtil mandag den 13. januar, siger Niels Dam, der er chef for Bygherre og Entreprise ved DSB.

Niels Dam slår dog samtidig fast, at nedrivningen af den 155 år gamle stationsbygning i Stoholm vil finde sted den 13. januar, hvis borgerne i Stoholm ikke har fundet en fremtidig løsning for bygningen.

- Vi har tidligere tilbudt bygningen til borgerne i forbindelse med byfornyelsen, så der skal ske noget nu. Vi lader lige julefreden sænke sig, men samtidig er der pres på, for der er grænser for, hvor længe vi kan og vil trække den. Men vi synes, det er en fair mulighed for de lokale til at finde ud af, om det er noget, de kan løfte, siger Niels Dam.

Mandag morgen måtte nedbrydningsfirmaet P. Olesen A/S, som DSB havde bestilt, forlade Stoholm igen, da det blev vurderet, at arbejdet ikke kunne gennemføres med flere end 30 demonstranter omkring stationsbygningen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland