Gå til hovedindhold
Lokalt

DSB: Stationsbygning ser fin ud, men er i "frygtelig dårlig stand"

29-11-2019 KL. 12:10
Empty

Ifølge DSB vil det koste mellem 2,5 og 3,5 millioner kroner at sætte stationsbygningen i Stoholm i stand. Privatfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Tirsdag i denne uge har folk fra DSB været i Stoholm for at kigge nærmere på, hvilken forfatning stationsbygningen er i.

Og den umiddelbare vurdering fra DSB er noget af en mavepuster til de ildsjæle i Stoholm, der er gået sammen for at skabe nyt liv i den 155 år gamle stationsbygning.

- Bygningen ser fin nok ud, hvis man kigger på den udefra. Men det snyder, for den er i virkeligheden i en frygtelig dårlig stand. Der er i hvert fald noget at rive i for håndværkerne, og vores hurtige skøn, efter vi også har været inde i bygningen, er, at det vil koste mellem 2,5 og 3,5 millioner kroner at sætte bygningen i stand, siger Niels Dam, der er chef for Bygherre og Entreprise ved DSB.

Niels Dam og DSB ønsker med oplysningen på ingen måde at skræmme folkene i Stoholm væk fra fremtidige projekter i bygningen, for DSB er selv spændte på, hvad den store interesse for den historiske bygning ender ud med.

Men Niels Dam mener alligevel, at borgerne i Stoholm har krav på at vide, hvad der ligger af udfordringer i bygningen.

- Vi vil bare gerne afstemme forventningerne, og for os at se er det mange penge at skulle finde alene til renovering. Og så på kun halvanden måned, lyder det fra Niels Dam.

DSB har i processen tilkendegivet over for »Projektgruppen Stoholm Station«, at DSB gerne stiller sig til rådighed med råd og vejledning.

- Men DSB kan ikke hjælpe med den økonomiske del, siger Niels Dam.

Indtil videre er nedrivningen af stationsbygningen i Stoholm udsat til den 13. januar.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland