Gå til hovedindhold
Lokalt

Dyrt at holde 18 plejecentre i gang: Byråd kan blive nødt til at lukke plejehjem

11-09-2019 KL. 11:41
Empty

Arkivfoto: Finn Byrum/Ritzau Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Over de senere år har ældreområdet i Skive Kommune fået underskud på underskud, og det ser ud til at fortsætte i år.

Det kan betyde, at Skive Byråd kommer til at lukke små plejecentre.

- Vi skal have set på strukturen. Vi har plejecentre med 10-12 beboere. Vi har i Skive Kommune 18 plejecentre, hvor en kommune som Holstebro har otte på trods af, Holstebro Kommune har et noget større indbyggertal end Skive. Vi bliver også nødt til at se på strukturen i Skive Kommune, hvis vi vil opretholde kvaliteten af plejen, og enden på det kan blive, at vi bliver nødt til at lukke plejecentre, siger Preben Andersen (DF), formand for Skive Kommunes ældreudvalg.

Ældreudvalget har bedt om en analyse af ældreområdet i Skive Kommune. Den vil blive lavet først i 2020. Det betyder, at Skive Byråd næste år vil få et grundlag for at justere strukturen, når det gælder plejecentre i Skive Kommune.

- For mig handler det om at turde se ind i fremtiden. Herunder skal vi spørge os selv, hvor vi gerne vil være, når vi bliver så gamle, at en plads på et plejehjem kan blive nødvendig. Og hvad er kvalitet? At vi har plejecentre i alle områder, eller at vi har færre og større plejecentre med mere liv og flere aktiviteter. Beboere på plejecentre bliver dårligere og dårligere. Derfor handler det også om, at kvaliteten af den pleje, vi giver, skal være højere, siger Johnny Kent Knudsen (S), medlem af ældreudvalget.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland