Gå til hovedindhold
Lokalt

E-handel trækker mange nye studerende: Tæt på fuldt hus på lokale it-uddannelser

04-08-2020 KL. 07:22
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Med 29 optagne ser den nye uddannelse i e-handel på Erhvervsakademi Dania i Skive allerede nu på første år ud til at hitte blandt de unge.

- Det er supergodt. Vi kan kun være tilfredse, siger campuschef på Erhvervsakademi Dania i Skive, Cirsten Justesen, om den nye uddannelse, der er en såkaldt top-up-bachelor i e-handel.

E-handel er stærkt stigende, og der er et stor efterspørgsel på medarbejdere med kompetencer inden for e-handel, og skolen arbejdede sammen med lokale e-handelsvirksomheder igennem flere år på at få uddannelsen til Skiveegnen.

Tirsdag eftermiddag var den aktuelle status, at 22 i alt havde bekræftet deres plads på studiet, og da det er ikke er sikkert, at alle takker ja til studiepladsen, fordi alle måske ikke har ønsket den som førsteprioritet, kan der stadig vise sig at komme enkelte ledige pladser, selv om ansøgertallet har været højt, og flere står på venteliste til at få en plads.

- Hvis der sidder nogle derude og er interesseret i uddannelsen, skal de derfor endelig kontakte os her i forbindelse med efteroptaget, understreger Cirsten Justesen.

Også de to øvrige it-uddannelser på Erhvervsakademiet, datamatiker og multimediedesigner, er ganske tæt på at kunne melde om at fuldt hus med 24 optagne på datamatiker og 20 på multimediedesigner.

- Det er fantastisk at have stort set alle pladser på vores it-uddannelser fyldt op. Vi er dimensioneret på både datamatiker og multimediedesigner med henholdsvis 25 og 20 studerende som maks. optag, så afhængig af om alle, der er tilbudt plads, accepterer, er der fyldt op eller måske plads til lidt flere, så også her skal interesserede endelige kontakte os, siger Cirsten Justesen.

Derimod er blot syv nye studerende blevet optaget på serviceøkonom-uddannelsen indtil videre mod 10 på samme tidspunkt sidste år.

- Vi kører holdet, men vil gerne have flere studerende. Der plejer at være et pænt efteroptag på netop den uddannelse, så det håber vi også at se i år. Det er en udfordret branche netop nu på grund af coronakrisen, og det kan holde folk væk fra uddannelsen, men om to år ser verden jo helt anderledes ud igen, siger Cirsten Justesen.

Med til det samlede billede hører også, at det lokale erhvervsakademi siden sidste år har nedlagt produktionsteknologuddannelsen på grund af for få ansøgere. Her blev der sidste år optaget syv nye studerende.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland