112

Politirapporten: Ung spritbilist svinede politiet til, bilist kørte ind i hæk og formue blev stjålet fra pengeskab

Udgivet:20. september 2022, 13.04

Læsetid:4 minutter

Arkivfoto

Magnus Emil Madsen

Spritbilist kørte lige ud i t-kryds

I krydset ved Gl. Rønbjergvej og Holstebrovej var der lørdag morgen klokken halv otte en 43-årig mand fra Skive, der kørte ind i et vejskilt. Manden kørte i norvestlig retning og fortsatte med at køre lige ud i t-krydset og endte derfor i et vejskilt for enden af vejen. En mand der kom kørende til stedet ringede til politiet, da han mistænkte bilisten for at være påvirket af alkohol. Da politiet ankom nægtede den 43-årige bilist at puste i et alkometer, og han blev derfor anholdt for at få taget en blodprøve. Manden havde en promille over det tilladte, og han blev derfor sigtet for spritkørsel.

Indbrug og hærværk i landejendom

En landejendom, på Overmarkvej i Højslev har haft et utraditionelt indbrud i tidsrummet mellem den 1. september og den 16. september. Da politiet ankom til ejendommen viser det sig, at tyvene ikke blot har stjålet fra ejendommen, men også begået hærværk. Tyvene efterlod knuste vinduer i stuehuset og 15-20 knuste vinduer i stalden ved siden af. Hoveddøren var opbrudt med en skruetrækker, og flere møbler i stuehuset var ødelagt. Tyvene har efterladt sig stjålne dåseøl i gården, og så har de stjålet flere haveredskaber fra skuret. Skive Politi mener at indbruddet er et specielt et af slagsen, da det er en underlig blanding af hærværk og tyveri.

- Ud fra det, vi har set, ligner det ikke, at man har vidst helt, hvad man gik efter, fortæller Niels Bach fra Skive Politi.

Spritbilist standset med søn i bilen

Natten til lørdag blev en 33-årig kvinde fra Rødkærsbro taget for spritkørsel på Furvej ved Skive. Kvindens promille viste sig at være over det tilladte, da politiet standsede hende for at blive alkometertestet. Kvinden blev efterfølgende anholdt for at få taget blodprøve på Viborg Skadestue. Kvinden havde sin 11-årige søn med i bilen, da hun kørte i påvirket tilstand.

Spritbilist kørte ind i autoværn

Natten til lørdag kørte en 47-årig mand ind i et autoværn på Kalkværksvej i Stoholm. Manden kørte i en nordvestlig retning og slingrede ud i et autoværn nord for vejen. Bilen blev totaltskadet, og manden viste sig at have en alkoholpromille over det tilladte da politiet ankom til ulykkesstedet. Manden blev ikke selv skadet ved uheldet.

Bil endte på siden i en privat have

En 44-årig kvinde kørte fredag aften galt på Vadumvej ved Knud Strand. Kvinden, der kommer fra Skive, blev blændet af solen, da hun kørte i en vestlig retning, og mistede herredømmet over bilen. Hun endte med at køre ind i en hæk, og bilen kørte ind i en privat have og endte på siden. Ejeren til huset kom ud, og fandt kvinden stående i haven, og han ringede derefter til politiet. Kvinden klagede over smerter, da politiet ankom og blev kørt på hospitalet. Der er ikke tale om spirituskørsel, oplyser politiet.

Ung bilist blev sigtet for flere ting, da han blev stoppet af politiet

Fredag aften omkring klokken 21 blev en 21-årig mand stoppet af politiet på Skivevej efter at være drejet fra mod Kvosted. Manden havde ikke føreret til bilen, og han viste sig også at have en alkoholpromille på over det tilladte. Manden der er fra Oddense begyndte at svine politiet til med skældsordene: »Svin, fucking bøsserøve og fucking idiot«. Manden blev derfor sigtet både for spritkørsel, kørsel uden føreret, og for at svine politiet til.

Tyv kendte koden til pengeskab og stjal 19.000 kroner

En 33-årig mand fra Nautrup fik mandag formiddag stjålet 19.000 kroner fra sit pengeskab på Nautrup Møllevej.

- Gerningsmanden kom i tidsrummet fra klokken 9.15 til 10.15 ind i huset gennem en ulåst fordør, og personen gik derefter målrettet efter pengeskabet. Og pengeskabet blev åbnet med den rette kode, hvorefter der blev taget 19.000 kroner i kontanter fra skabet, siger politiassistent Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Politiet arbejder nu videre med sagen, og håbet er, at den 33-årige mand har en mistanke til, hvem der kan have stjålet pengene.

- Det er i hvert fald en, der har vidst, hvad koden til pengeskabet er, og han har også vidst, at der ikke var nogen hjemme på det tidspunkt, siger Niels Bach.