Jane Ruth var først mavedanser, så blev hun fotograf - og gift med en mand, der har sin egen kampvogn

8. juni 2021, 17.00

Niels Sørensen har sin egen kampvogn, som Jane Ruth benytter som rekvisit i sine fotografier.

VISIT Det var Mor Karen, der førte dem sammen under et enkebal på hotellet i Vinderup for snart 30 år siden.

Niels var hjemmefødning, Jane Ruth fra Skagen, så hun måtte putte kærligheden i en flyttekasse og vinke farvel til lysets land for at bosætte sig i Vinderup med sit livs udkårne.

Siden har hun fået et feriehus i fødebyen og besøger den ofte, men det er en helt anden historie.

Læs også
Lego-udstilling trækker folk til Hjerl Hede: Det handler om at lege godt
Abonnement

I Vinderup fik hun arbejde på kontoret hos møbelfabrikken Fumac, og fem år efter ringede kirkeklokkerne til bryllup - og det første møde med mavedans.

- Det var til min polterabend, jeg prøvede mavedans første gang. Det var lige mig, så efter brylluppet fandt jeg ud af, at jeg kunne tage kurser i Skive, forklarer hun.

Og mavedansen greb om sig, for efter et par år var hun blevet så god at hun kunne lære fra sig samtidig med, at hun optrådte over hele landet.

Hjemme på ejendommen i udkanten af Vinderup blev gildesalen inddraget til dansestudie, men i takt med tilstrømningen af kursister, blev hun opfordret til at lave en webshop, hvor man kunne købe udstyr.

Læs også
Ubehagelig og diskussionslysten mand crashede 60 års fødselsdag

- Så måtte jeg jo have fat i et kamera for at fotografere til min webshop. Jeg havde tidligere beskæftiget mig med fotografi og både blandt mine kursister, familie og venner, var der mange, der syntes så godt om mine billeder, at de gerne ville fotograferes af mig, siger Jane Ruth.

Efterhånden greb fotografiet mere om mere om sig og skubbede mavedansen i baggrunden, så i 2013 stoppede hun på jobbet hos Fumac og etablerede sig som fotograf på fuld tid.

Gildesalen blev omdannet til fotostudie indendørs, mens hun udenfor har naturens store studie, blandt andet med egen sø.

- Og så har jeg en mand, der samler på mærkelige maskiner, som jeg ofte benytter til rekvisitter. Blandt de mærkelige maskiner er en kampvogn, som Jan Gintberg fik en tur i for nylig til hans program om ”De sidste patriarker”, smiler Jane Ruth.

Læs også
Efter fem års jagt lykkedes det: Niels’ nye legetøj har panser og larvefødder (+video)

I det hele taget kan hun godt lide de skæve vinkler, når hun fotograferer, men hun laver naturligvis også de helt klassiske opstillinger af brudeparret ved kirken.

Hendes speciale er grupper, som hun elsker at arbejde med frem mod opstillinger og udtryk, de ikke selv havde forestillet sig eller forventet af en fotoseance.

Siden 2013 har opgaverne været mange, og tre år senere fik hun skolepigen Katrine Flæng, som medhjælper.

Læs også
Ny sports-dille vinder frem: Flere padel-baner skyder op på Skiveegnen

- Det er en alsidig arbejdsplads, hvor hver dag er forskellig. Jeg laver alt fra at pakke, skære, indramme, slæbe grej til og fra og være model for Jane, smiler hun.

Med årene har Katrine Flængs job også udviklet sig til, at hun nu er den, der laver og redigerer videofilm fra de forskellige opgaver. Desuden fotograferer hun fra baggrunden til eksempelvis bryllupper.

- På den måde får vi de billeder, som brudeparret ikke lægger mærke til, siger hun.

Læs også
Pas på, der kommer en pansret mandskabsvogn: Motionister lever livet farligt i skydeterræn
Jane Ruth har i fem år fået hjælp af Katrine Flæng til at løse de mange fotoopgaver.