Færre ansøgere til Dania: Skive-studie lokker Casper ind med udsigt til at kode

Også de videregående uddannelser på Erhvervsakademi Dania i Skive har i år tilbagegang i antal ansøgninger i forhold til sidste år

5. juli 2021, 17.20

Da der var frist for at søge ind på en videregående uddannelse 5. juli klokken 12, lå der en ansøgning fra Casper Bundgaard Simonsen fra Skive om at starte på multimediedesign på Erhvervsakademi Dania i Skive.foto: Anne-mette gyldenløv, Dania

UDDANNELSE I år har i alt 60 studerende valgt en af uddannelserne på det lokale erhvervsakademi i Skive som 1. prioritet. Det er 17 procent færre end sidste år, hvor det for første gang var muligt at søge ind på professionsbacheloren i e-handel i Skive. Sidste år lød det samlede ansøgertal på samme tidspunkt på 72 ansøgere.

- Vi har en mindre tilbagegang på uddannelserne i Skive, men vi er fortsat fortrøstningsfulde, da vi plejer at modtage en del ansøgninger i efteroptaget. På både datamatiker og multimediedesigner drejer det sig kun om ganske få studerende, så vi får formentlig lukket hullet i løbet af august, siger kommunikations- og marketingschef Niels Søndergård fra Erhvervsakademi Dania.

En af de personer, der i år har søgt ind, er skibonitten Casper Bundgaard Simonsen, der håber at blive optaget på multimediedesign-studiet.

Det fortæller erhvervsakademiet i en pressemeddelelse.

Læs også
Stort fald fra 2020 til 2021: Færre søger ind på læreruddannelsen i Skive
Abonnement

- Jeg er glad for musik, og når jeg selv får lov til at være kreativ med video og billeder, kan jeg virkelig synke helt ind i det. Kodning af hjemmesider er ekstremt fedt, og jeg kan sagtens komme til at se 40 minutter lange videoer om det, siger Casper Bundgaard Simonsen, der drømmer om arbejde med at lave hjemmesider og reklamebilleder i fremtiden.

Den 21-årige HF-student er glad for at have muligheden for at læse videre til multimediedesigner lokalt i Skive, hvor han både har venner, familie og kæreste.

- Jeg skal flytte hjemmefra sammen med min kæreste, som også begynder på uddannelse efter sommerferien. Lige nu glæder jeg mig sindssygt meget til at komme i gang, siger Casper Bundgaard Simonsen.

Læs også
Fire store byer trækker de unge væk: - Vi ser ikke passivt til i Skive
Abonnement

Han har under coronapandemien haft svært ved at finde ufaglært arbejde lokalt.

- Det har været småt med jobmuligheder udover at være poder, så dagene kan godt blive lidt lange, når jeg sidder hjemme. Det kommer gang i den med studie til både mig og kæresten efter sommer, og det bliver fedt, siger Casper Bundgaard Simonsen.

Han får ligesom alle andre ansøgere svar via deres e-boks onsdag den 28. juli klokken 00.01.

Erhvervsakademi Dania:

Antal ansøgere med uddannelser på Erhvervsakademi Dania i Skive som 1. prioritet ved ansøgningsfristens udløb 5. juli klokken 12.00 - det vil sige før efteroptag: (2020-tal i parentes)

Datamatiker: 19 (20)

Multimediedesigner: 15 (18)

Professionsbachelor i e-handel: 26 (34)

I alt: 60 (72)

Indlæser debat...