Badevand igen rent: Gymnasiesøen er fri for bakterier

5. august 2021, 09.57

Vandet i søen hver ved Skive Gymnasium er igen rent. Den skade, sidste uges regn gav sandstranden, vil snarest bliver rettet op. Foto: Steen Don

DUKKERT Nu kan man igen roligt bade i søen i parken ved Skive Gymnasium.

Det oplyser Skive Kommune.

Efter voldsomt regnvejr i sidste uge viste prøver, at vandet var forurenet med bakterier. Derfor frarådede Skive Kommune badning i søen.

Forureningen skyldtes heftigt regnvejr. Det kan give overløb af kloakvand, som så ledes ud i for eksempel fjorde og søer. Det er typisk derfor, badning nogle steder nu og da frarådes.

Læs også
Badning frarådes nyt sted: Der kan være bakterier i vandet

I sidste uge frarådede Skive Kommune på samme grundlag badning ved campingpladsen på Lundø. Nu har nye prøver vist, at det igen er sikkert at bade begge steder.

Skive Kommune kontrollerer løbende hen over sommeren badevand i kommunen.

Læs også
Vandet er igen rent ved Lundø

Regnen i sidste uge gjorde også, at en del af sandet på den nyanlagte badestrand i Gymnasieparken blev skyllet ud i søen. Den skade er endnu ikke genoprettet.

- Vi vil hurtigst muligt få gjort noget ved det. Vi skal have lagt køreplader ud for at kunne rette op på fejlen. Vi skal også gerne have sikret, at det samme ikke kommer til at ske igen næste gang, der kommer kraftigt regnvejr, siger Ronni Haarbo fra Skive Kommunes entreprenørgård.

Læs også
Bakterier i vandet: Her skal du ikke bade

Indlæser debat...