DET ER DIT VALG - KV21

Valg i Vinderup: 15 lokale kandidater håber på din stemme

Venstre er med fire kandidater topscorer på Vinderup-egnen, hvor Socialdemokratiet følger lige efter med tre - samme antal som Radikale Venstre

20. oktober 2021, 15.20

16. november skal du afgøre, hvem du vil stemme ind i byrådet i Holstebro Kommune. På Vinderup-egnen er der 15 kandidater i spil.

KV21 Torben Gudiksen, radikal byrådsmedlem fra Vinderup, er både stolt og glad over partiets kandidat-liste til det kommende kommunevalg 16. november.

Listen tæller tre kandidater til byrådet i Holstebro Kommune. Udover Gudiksen er det Anni Sørensen fra Sevel og Gerthie Bak Rasmussen, bosat i Handbjerg.

- At jeg har fået Anni og Gerthie med på holdet, er jeg både stolt og glad for. Med tre er vi et af de partier med flest lokale kandidater på Vinderup-egnen, og indsnævrer du feltet til Gl. Vinderup Kommune, ligger vi helt i top, konstaterer Torben Gudiksen.

- Så vi er rigtig godt repræsenteret som et mindre parti, tilføjer byrådspolitikeren.

Folk er tilfredse med arbejdet

Fra Gl. Vinderup Kommune er Klaus Flæng, Vinderup, eneste kandidat fra Socialdemokratiet, men har følgeskab af to partifæller, når vi taler hele Vinderup-egnen, nemlig Michael Højriis, Skave, og Borbjergs Ole Andersen, der ligesom Flæng sidder i nuværende byråd.

- Lokalt er jeg godt tilfreds med det antal kandidater, vi har. Der er ikke kommet nye til siden seneste kommunevalg, men det kan også være et udtryk for, at folk er tilfredse med det arbejde, vi laver i byrådet, hvor jeg for eksempel arbejder tæt sammen med Ole Andersen, uddyber Klaus Flæng.

- Blandt andet samarbejder vi med lokale borgerforeninger i forsøget på at dække området ind, så godt som vi kan, tilføjer han.

Mangler kandidat fra byen

Venstres kandidater på Vinderup-egnen er Finn Thøgersen, der som Sevel-borger repræsenterer Gl. Vinderup Kommune sammen med Mette Marie Thomsen, Stendis, og Lene Brøndum fra Handbjerg. Fjerde V-kandidat er Bibi Mundbjerg, Skave, der ligesom Thøgersen har sæde i det aktuelle byråd.

- Vi stiller med et rimeligt antal kandidater, men der er ingen tvivl om, at vi mangler en kandidat, som bor i Vinderup by, fastslår Finn Thøgersen. På landsplan ligger Venstre i øjeblikket ikke højt på popularitetsskalaen, og det kan godt give Thøgersen sommerfugle i maven forud for kommunevalget.

- Jeg tror dog, at der er stemmer nok her på Vinderup-egnen til to Venstre-mandater i Holstebro Byråd, fastslår Finn Thøgersen, der fik godt 530 personlige stemmer ved kommunevalget for fire år siden.

Ingen er sikre

Ved sidste kommunalvalg fik Klaus Flæng knap 1200 personlige stemmer, mens 900 satte kryds personligt ved Torben Gudiksen.

- Det er selvfølgelig op til vælgerne, hvor de sætter krydset, men jeg synes, de skal sætte kryds ved den person, de gerne vil have ind, altså stemme personligt. Jeg mener dog at have et godt udgangspunkt med det antal personlige stemmer, jeg fik senest, men intet er sikkert. Det er der ingen, der er, understreger Torben Gudiksen.

På Vinderup-egnen er der tre kandidater til regionsrådsvalget, socialdemokraten Morten Flæng, Vinderup, Arne Lægaard, Venstre med bopæl i postomdelings-distrikt Borbjerg og den konservative Lau Sørensen fra Sevel.

Indlæser debat