Anders Kühnau genvinder formandsposten i Midtjylland

- 28 mandater står bag mig, siger Anders Kühnau. Han fortsætter som formand for Region Midtjylland.

Udgivet:17. november 2021, 14.07

Læsetid:1 minut

Region Midtjyllands formand, Anders Kühnau, fortsætter med at stå i spidsen for regionen. Det står klart efter en aftale, der er faldet på plads onsdag morgen.

/ Ritzau /

KØBENHAVN Socialdemokratiet beholder formandsposten i Region Midtjylland.

Anders Kühnau (S) genvinder således posten som regionsrådsformand i Region Midtjylland. Det oplyser han til TV2 News onsdag morgen.

- Det er 28 mandater, der står bag mig, siger han.

Der er tale om en aftale mellem Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Det Konservative Folkeparti, SF, Kristendemokraterne, Psykiatri-Listen og Enhedslisten, skriver regionen i en pressemeddelelse.

Aftalen rummer samtidig et ønske om, at regionsrådet ved budgetlægningen for 2023 afsætter 30 millioner kroner til psykiatriområdet - ud over psykiatriens andel af den realvækst, der tildeles hospitalerne i budget 2023.

Socialdemokratiet er gået tilbage med 4,3 procentpoint ved valget. Anders Kühnau har i den seneste valgperiode været chefforhandler under forhandlingerne med sygeplejerskerne sygeplejerskestrejken.

- Det er klart, at når man står i spidsen for det, får man også en del af skylden for, at det er gået galt, siger han til TV2 News.

Efter regionalvalget i 2017 kunne de fire røde partier sammen med Alternativet danne et flertal med 21 mandater. Det blev dog ikke muligt denne gang, da Alternativet ikke opnåede valg i Region Midtjylland.

Heller ikke Venstre, Konservative, Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti kunne mønstre mere end 19 mandater.

Både Psykiatri-Listen og Kristendemokraterne kom til gengæld ind med et mandat hver.

Med til aftalen i Region Midtjylland hører, at Hanne Roed (R) bliver 1. næstformand, og Stine Damborg (K) bliver 2. næstformand.

Alle formandsposterne i regionerne er faldet på plads. Det er dog fortsat uvist, hvem der bliver formand for Danske Regioner.

I Region Hovedstaden fortsætter formand Lars Gaardhøj (S), i Region Sjælland Heino Knudsen (S), i Syddanmark Stephanie Lose (V), og i Nordjylland overtager Venstres Mads Duedahl pladsen som formand.

/ritzau/