Ført bag lyset af Nye Borgerlige

Udgivet:25. november 2021, 10.31

Læsetid:2 minutter

Erik Mortensen (til højre) blev som den eneste fra Nye Borgerlige valgt ind i Skive Byråd. Kort efter blev han ekskluderet. Han ses her på valgaftenen sammen med to øvrige kandidater for Nye Borgerlige, Morten Jensen og Annie Kaagaard Kristensen. De kom ikke ind, og kan nu konstatere, at deres parti ikke vil være repræsenteret, når det nye byråd træder sammen. Arkivfoto: Steen Don

Af Erik Mortensen. løsgænger Skive Byråd Kybehuse 153 Vile 7870 Roslev

1 år siden

POLITIK Spørgsmål: Hvilken partileder i dansk politik forlanger, at byrådskandidaterne skal pege på en blå borgmester, samtidig med vedkommende selv udtaler »Jeg støtter den statsminister, hvor jeg kan få størst indflydelse«? Og hvem tror så lidt på sit partis kandidater op til et kommunalvalg, hvor vedkommende er glad, hvis de bare får 10 valgt ind i byrådene? Hvem kommunikerer kun igennem dagspressen i stedet for, at kontakte lokalforeningen/kandidaterne, og derved optræde illoyal? Hvem kan ødelægge et lokalt valg, så der mister ekstra mandater? Svar: Det er Pernille Vermund fra Nye Borgerlige.

Som nyvalgt til kommunalbestyrelsen i Skive Kommune, for partiet Nye Borgerlige, og nu allerede ekskluderet for illoyalitet. Aldrig i de 29 år som kommunalbestyrelsesmedlem, har jeg været så meget i de danske medier. Lokalbestyrelsen for Nye Borgerlige havde lavet en plan, der skulle munde ud i størst mulig indflydelse for Nye Borgerlige efter valget. Alt dette blev ødelagt, da Pernille Vermund meldte ud, at en kandidat for Nye Borgerlige ikke måtte pege på en rød borgmester. Da jeg kender det lokale politiske landskab meget bedre en Pernille Vermund, fastholdt jeg min ret til at gøre, hvad der var bedst for Nye Borgerlige og borgerne i Skive Kommune. Hvis nogen er illoyal, er det bestemt Pernille Vermund. Nu er jeg et glad og tilfreds nyvalgt kommunalbestyrelsesmedlem, fri for diktater fra en hovedbestyrelse, der fuldstændig har mistet jordforbindelsen.

Efter valget kan man se, at de nye kommunalbestyrelsesmedlemmer der fulgte Pernille Vermunds diktat, blev snydt af de blå partier, som Pernille Vermund ønskede, at de skulle støtte. Hvorfor stemme på én fra Nye Borgerlige, når det var forudbestemt, at det skulle blive en blå borgmester? Det diktat fra Pernille Vermund har haft stor negativ indflydelse på stemmeafgivningen rundt om i landet. Op til valget og efter valget, blev der givet meget forskellige udmeldinger fra Nye Borgerlige, afhængig af hvilken lokalafdeling, de talte med om dette emne. De vidste til sidst ikke, hvad ben de skulle stå på.

Men det værste er, at vi i lokalafdelingen i Skive, og sikkert også andre steder i landet, intet vidste om dette diktat før tæt op til selve valghandlingen. Ca. oktober 2020 blev jeg opfordret og valgt til spidskandidat for Skivekredsen. Allerede februar marts 2021 begyndte jeg som spidskandidat at annoncere, købe annonceplads, bestille flyers, bestille valgplakater mm. Havde jeg vidst, at dette parti ville indfører dette diktat, havde jeg aldrig nogen sinde sagt ja til at stille op for et sådant parti, bondefangeri af værste skuffe, som også flere nyvalgte Nye Borgerlige byrådskandidater udtrykker sig.

Tak til alle de der stemte på mig og alle de positive tilkendegivelser jeg har fået fra borgere, der havde sat sig ind i denne sag, inden de udtalte sig.