Ærlig talt, Annette Lind!

10. juni 2021, 11.30

Bette Jenses Hyw på Fur. Arkivfoto

GELÆNDERSAG Med henvisning til artiklen i Skive Folkeblad den 8. juni, så undrer det mig, at netop du som stammer fra egnen og har haft så mange muligheder for at løfte´stemmen og tale med store bogstaver på de mange urimelige sager der rammer vores landsdel, først nu er vågnet op.

Jeg har tidligere her i bladet omtalt de store gebyrer som Slots- og Kulturstyrelsen opkræver for afbenyttelse af egnens særværdigheder. Bispens Marked på Spøttrup

Borg Kr. 90.000. Optagelse af en turistvideo for Spøttrup Borgerforening Kr. 6.000.

Store beløb som trækkes ned over museers i forvejen trængte økonomi. Gelændersagen fra Fur har nu stået på i sååååååå lang tid og vores befolkning ryster på hovedet.

Du er en del af en lovgivende magt, men kan det være rigtigt, at Du og regeringen er sat på et sidespor i forhold til Slots og Kulturstyrelsen. Hvis Du skal tale med store bogstaver, så foreslår jeg, at Du og ministeren starter med en fornuftrelateret samtale hos Slots- og Kulturstyrelsen, beordrer en dispensation og får loven lavet om.

Var det et manglende gelænder på en byggeplads, hos styrelsen, eller anden offentligt lokation så skulle Du bare se, så var der bål og brand, med arbejdstilsyn etc., men sikkerhed for svagt gående på et smukt udsigtpunkt på dejlige Fur, det klinger ikke.

En nuværende og en tidligere minister kunne ikke løfte opgaven, men et gelænder på Fur må da være lige til højrebenet for regering der er stærk kørende på »mink, udenlandskrigere og opkøb af bygninger til ingen udrejse«.

Få løst den opgave - Fur er vores ø og Danmarks turistmål - Fur er dejlig.

Indlæser debat...