Sport

Efter 36 scoringer i 12 kampe: Mønsteds målmaskine skal prøves af i SIK

36 scoringer i 12 kampe og altså et snit på tre pletskud per kamp. Det var, hvad Mønsteds målsluger Kasper »Speedy« Henriksen præsterede i løbet af efteråret.

Godt nok på et beskedent niveau i Serie 4. Men fodboldklubber kan altid bruge folk, der har en veludviklet målnæse, og derfor er præstationerne nu kommet Henriksen til gode.

Fra 23. januar og et par måneder frem er han således en del af Jyllandsserie-træningen i Skive IK.

Her har Michael Svenningsen hentet ham til for at se ham an. Han er med i opstarten, og efterfølgende kan begge parter vurdere, om det er et samarbejde, der skal fortsætte, eller om Kasper Henriksen i stedet skal vende snuden hjem til kammeraterne i Mønsted igen, hvor man er rykket op i Serie 3.

- Jeg synes aftalen med, at jeg kunne være med opstarten lød fin. Så kan jeg prøve det af. Det tiltalte mig i stedet for at man skulle skifte klub, siger Kasper Henriksen.

Sjovt med opmærksomhed

Han har fået en del opmærksomhed efter sine fornemme sæson i Mønsted. Det har kastet spalteplads af sig, ligesom også DBU Jylland var forbi med et kamerahold. De lavede et indslag, der blev delt vidt og bredt på de sociale medier.

- Det har selvfølgelig været sjovt med den opmærksomhed. Det er fedt, at det er blevet bemærket, at jeg har lavet de mål, og at folk er kommet ud til træningerne og kampene, lyder det fra målmaskinen.

Og som bekendt har det altså også givet ham muligheden for at vise sig frem på en højere hylde. Og faktisk var SIK ikke den eneste bejler.

- Kjellerup henvendte sig også. Jeg kender både nogle stykker i Kjellerup og nogle i Skive, men Skive lød mere som det rette sted for mig, fortæller han.

Scoutet flere gange

Skibonitterne har da også vist interesse ved at møde op til tre kampe for at kigge nærmere på den lokale topscorer. Den ene gang scorede han ikke, men de to øvrige var han på pletten henholdsvis fire og fem gange.

Og det har altså overbevist cheftræner på Jyllandsserieholdet i SIK, Michael Svenningsen, om at give Henriksen et skud.

- Han har noget speed, som er en væsentlig del, og så er hans fysik egentlig okay til trods for, han ikke er større. Vi skal se, hvor stor forskel der er på Serie 4 og Jyllandsserie 1. Han har fået løbeprogrammet som de andre, og de er i gang. Der skal selvfølgelig lægges lag på, og vi skal mærke, om vi kan gøre det med ham, vi håber på, ligesom han skal mærke, om han kan se sig selv i det, siger Michael Svenningsen, som også har haft dialog med sportschef for 1. divisionsmandskabet, Rasmus Brandhof, om 19-årige Kasper Henriksen.

- Selvfølgelig har Rasmus og jeg talt om det. Han er sportschef, og jeg er talentchef. Så det snakker vi om, og det gør vi generelt omkring spillere, siger Michael Svenningsen.

Flere »nye«

Og selv om der umiddelbart er et stort spring fra de seneste oplevelser i Serie 4 til Jyllandsserien, går Henriksen på med krum hals.

- Jeg glæder mig bare til at prøve det af på det niveau og se, om det kan blive til det, jeg håber på, siger han.

Opbakning oplever han også fra hjemstavnen blandt Mønsted-folkene.

- De glæder sig bare over det og håber selvfølgelig på det bedste for mig, lyder det fra en glad Kasper Henriksen.

Kasper Henriksen har fuld fart på målscoringen. Torsdag aften måtte han dog for første gang i sæsonen gå fra banen uden at komme på tavlen. Foto: Steen Don