Gå til hovedindhold
Sport

Efter et hårdt år: Emil er klar til at sprinte for Danmark igen

10-07-2019 KL. 13:53
Empty

Hurtige ben kræver styrketræning for hele kroppen. Emil Mader Kjær træner seks dage om ugen. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Emil Mader Kjær er ude på den anden side.

Den 19-årige sprinter fra Skive AM har i tæt på et år måttet skrue træning og ambitioner helt i bund som følge af et træthedsbrud i en knogle i den ene fod.

Men efter to løb i juni havde Dansk Atletik Forbund set rigeligt. Farten var måske ikke helt, hvor den var i 2018, men skibonitten var hastigt på vej tilbage, og derfor skulle han med til U23-EM i Gävle i Sverige.

Emil Mader Kjær er udtaget blandt syv sprintere, som skal forsøge at kvalificere Danmark til finalen i 4x100 meter stafet og måske sætte en ny U23-rekord undervejs

Søndag vil det vise sig, om missionen lykkes. Men selv om det ikke skulle blive tilfældet, kan han stadig glæde sig over, at karrieren nu igen er ved at tage fart.

- Det har været et hårdt år. Jeg har ikke været i stand til at træne eller konkurrere på det niveau, jeg gerne vil, fortæller Emil Mader Kjær.

- Jeg kunne bare sidde derhjemme eller fokusere på skolen. Men jeg har aldrig frygtet, at jeg ikke ville komme i gang igen - der skal mere til at slå mig ud af kurs.

pause til marts

Et træthedsbrud tager normalt et halvt år at komme sig over. Men det er vanskeligere for idrætsfolk, fordi de typisk risikerer at overbelaste bruddet igen. Det skete også for Emil Mader Kjær.

- Jeg fik besked på, at jeg kunne træne i december, men efter en måned kunne jeg mærke det i foden igen. Så jeg holdt pause indtil marts og har genoptrænet, og i juni kunne jeg træne for fuld styrke.

- Det gør ikke ondt i foden længere. Men jeg kan mørke, at venstre fod ikke er så stærk som højre. Det er svært at sige, om det betyder noget for mine tider, men det tror jeg, siger han.

Emil Mader Kjær føler sig et stykke fra sidste års topform endnu. Han har løbet 10,84 sekunder på 100 meter i år, og hans personlig rekord lyder på 10,62 - og han mener selv, han er den fjerdehurtigste i år af de syv, som er udtaget til stafetholdets bruttotrup.

- Jeg håber, jeg får en af de fire pladser, men det er langtfra sikkert. Jeg tror først, det bliver afgjort i Sverige, hvem der skal løbe, men vi er fem mand, som har trænet sammen 2-3 gange i Odense, og jeg håber, der bliver valgt mellem os.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland