Gå til hovedindhold
Lokalt

Efter heftig debat: Skive Kommune afviser at spænde ben for countryfestival

11-07-2019 KL. 15:25
Empty

Arkivfoto.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

De seneste dages debat omkring countryfestivalen og en fredet gravhøj på campingpladsen i Glyngøre har nu fået Skive Kommune til at udsende en pressemeddelelse for at tilkendegive, at det ikke er Skive Kommune, som lukker countryfestivalen. Den må gerne fortsætte.

- Som udgangspunkt ser vi ikke noget modsætningsforhold mellem loven og afholdelsen af den velbesøgte countryfestival. Det er en gevinst for alle, at den kan fortsætte. Men opførelsen af campinghytterne skal ske på et lovligt grundlag - og det er vi i fuld gang med at arbejde på at få på plads, siger Ann Ammitzbo, byg- og miljøchef i Skive Kommune, i pressemeddelelsen.

Johnny Andersen fra Glyngøre Camping anerkender, at det i sagens natur er ham selv, der har taget beslutningen om at lukke festivalen næste år.

Men han gør det, fordi han oplever at have fået så mange forskellige udmeldinger fra Skive Kommune, at han ikke ved, hvad han skal tro om fremtiden.

Derfor tør han ikke tage imod depositummer fra gæster eller indgå kontrakter med kunstnere næste år, hvis fremtiden er uvis.

»Skive Kommune har for to år siden givet en »lovliggørende dispensation« til, at der må afholdes countryfestival i Glyngøre. Den står stadig ved magt. Men blandt andet placeringen af nogle af de opførte hytter strider imod naturbeskyttelsesloven. De skal flyttes for være lovlige,« skriver kommunen i pressemeddelelsen.

Problemet er, at de 10 country-hytter er opført, så de står for tæt på den ene af i alt to fredede gravhøje på campingpladsen.

- Flytter du hytterne?

- Jeg har ingen planer om at flytte dem. For jeg har ikke penge til det, svarer Johnny Andersen.

Han har fået lavet et overslag på, at det vil koste op mod 30.000 kroner at pille hytterne ned og genopføre dem et andet sted. Hytternes funktion er at huse gæster til countryfestivalen, samt andre gæster i løbet af sæsonen.

Ann Ammitzbo har til Morsø Folkeblad, der også følger sagen, meddelt, at kommunen ikke agter at foretage sig noget over for campingpladsen i indeværende sæson.

I går sagde hun til Skive Folkeblad, at kommunen arbejder på at lave byggefelter udenom gravhøjene og deres friareal for at imødegå Johnny Andersen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland