Gå til hovedindhold
Lokalt

Efter indsigelse fra hotel og dykkerklub: Søsportshavn får ingen penge til grillsted

13-06-2018 KL. 13:45
Empty

Skive Søsportshavn viser med blandt andet denne tegning, hvordan et grillsted kan indrettes på lystbådehavnen i Skive. Andre brugere af havnen er skeptisk i forhold til den placering.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Skive Søsportshavn har fået nej til kontant støtte til etablering af et grill-område på lystbådehavnen i Skive.

Søsportshavnen foreslår den placeret mellem sjægthusene og klubhusene ved broen yderst mod Strandtangen. Fra pladsen skal der være udsigt over havnen.

Søsportshavnen søgte Skive Kommunes byudviklingsudvalg om 250.000 kroner til projektet.

- Vi sagde nej til at støtte i Byudviklingsudvalget. Det skyldes, at Skive Kommune ikke ejer den jord, de har kig på - det gør Kaj Ove Madsen og Bertel Gantriis. Desuden har Hotel Strandtangen og SkiveDyk (med klubhus ved den påtænkte placering, red.) gjort indsigelse mod idéen, oplyser Knud Bjerre (SL), formand for Byudviklingsudvalget.

I dykkerklubben SkiveDyk er man blandt andet betænkelig ved at få luft, som man pumper i dykkerflasker med kompressor, forurenet med grillos - det handler om sikkerhed. Også trafik og parkering ved SkiveDyks klubhus i forbindelse med et grill-sted kan give SkiveDyk problemer. SkiveDyk peger også på, at det er smartere at vende et grillsted på havnen mod fjorden i stedet for mod havnen, som folk ikke bader i.

Hotel Strandtangen har hotellejligheder i sjægthusene. Her forudser man, at røg og støj kan genere gæs­ter i sjægthusene - og erfaringen er, at reglen om ro efter klokken 22 i lystbådehavnen ikke altid overholdes.

Henrik Svenningsen, formand for Skive Søsportshavn, oplyser, at bestyrelsen for havnen endnu ikke har haft mulighed for at drøfte reaktionerne på forslaget om et grillområde på havnen. Derfor kan han ikke sige, om havnen vil arbejde videre med det.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland