Gå til hovedindhold
Erhverv

Efter klager fra naboer: Nedkøling af røgen skal få stanken væk

16-06-2020 KL. 14:56
Empty

Her ses maskineriet, der tørrer og pulveriserer for eksempel søstjerner. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Danish Marine Protein i GreenLab Skive arbejder stadig på at få bugt med stank fra produktionen.

På anmodning fra Skive Kommune dokumenterede Danish Marine Protein tidligere i år, at fabrikkens skorstene ikke afgiver mere lugt, end den må, når den producerer proteinfoder på basis af søstjerner.

Men i maj modtog Skive Kommune igen klager over stank fra fabrikken, som producerer proteinfoder på basis af blandt andet søstjerner.

»Nu er vores grillaften også ødelagt. Køber I vores ejendom,« skrev en beboer i området til Skive Kommune den 26. maj.

Kenneth Holm Pedersen, miljømedarbejder hos Skive Kommune, har besøgt GreenLab Skive i forbindelse med klager og kunne med egen næse konstatere, at der var hold i klagerne. Danish Marine Protein producerede i maj på basis af andet end søstjerner.

- Problemet skal løses. Det er ikke meningen, at mennesker, der bor i nærheden af fabrikken, ikke kan opholde sig i deres haver på grund af lugt, siger Kenneth Holm Pedersen.

Skive Kommune skal snart have et møde med folk fra Danish Marine Protein, så parterne kan få drøftet sagen. Et påbud kan få konsekvenser for Danish Marine Produktions økonomi.

Henrik Steen er kvalitets-, miljø- og IT-chef hos Vestjyllands Andel, der ejer de fleste af aktierne i Danish Marine Protein, oplyser, at Danish Marine Protein producerede på grundlag af laks i maj, da beboere i området igen klagede over lugt. Han antager, at dét var årsagen til lugten.

- Vi arbejder på at få det lavet sådan, at vores produktion aldrig kan lugtes. Det kan for eksempel ske ved en nedkøling af røgen, oplyser Henrik Steen.

Skive Kommune gav i oktober sidste år Danish Marine Protein påbud om at få målt fabrikkens udledning af lugt af en autoriseret specialist. De målingen blev gennemført havde fabrikken altså fået styr på udledning af lugt i forbindelse med produktion på søstjerner.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland