Gå til hovedindhold
Sport

Efter mange gode år: Dyring takker af i SIK for at arbejde med landets bedste

09-07-2019 KL. 13:31
Empty

John Dyring skal nu have øjnene på talenterne i FC Midtjylland, som råder over landets måske bedste U13-trup. Arkivfoto: Benjamin Christensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Gul og blå har været John Dyrings foretrukne fodboldfarver i årtier. Som ungdomsspiller, senere hjemvendt førsteholdsmand og anfører, og endelig som sportschef for ungdomsafdelingen har John Dyring været Skive IK-mand ind til marven.

Det vil han også være fortsat. Men et par andre farver er kommet til - sort og rød. Dyring er nemlig blevet ansat som cheftræner for FC Midtjyllands U13-hold, som i denne sæson har tromlet al modstand i Jylland og på Fyn med 14 sejre i 14 kampe, et jyskfynsk mesterskab og flere end 100 scorede mål i foråret.

John Dyring stoppede som sportschef for ungdomsafdelingen ved udgangen af juni. Jagten på en DBU-licens til at spille i de bedste rækker gjorde ham ubrugelig i den forstand, at øverste ansvarlige for ungdomsafdelingen skal have en A-licens. Det har Flemming Neesgaard, som har fået titel af ungdomsudviklingstræner, mens Dyring med en B-licens i stedet havde sagt ja til at blive U14-træner i klubben fra nytår.

Men så ringede FC Midtjylland, som havde fået et godt indtryk af Dyring i de forhandlinger, som i foråret gjorde SIK til samarbejdsklub med Ulvene.

diskvalificeret

- Min manglende erfaring diskvalificerede mig en lille smule i forhold til at fortsætte i SIK, men FCM mente ikke, jeg skulle holde et års fodboldfri, fortæller John Dyring.

- Da de ringede, sagde jeg, at jeg var vanvittigt interesseret, men at jeg var nødt til at høre, hvad SIK sagde. De kunne sige, de ville beholde mig, men heldigvis sagde Michael Svenningsen (administrationschef for ungdomsafdelingen, red.) at det her var en »once in a lifetime« mulighed for mig, som jeg selvfølgelig skulle tage.

John Dyring regner med at begynde på en A-licens til nytår. Og at han har manglet den samt meget anden praktisk erfaring med at træne ungdomsspillere, har ikke mindsket FC Midtjyllands interesse. Nærmest tværtimod.

- De andre trænere, de har ansat omkring U13, er gode akademisk. Der, hvor jeg er anderledes, er, at jeg har været igennem hele møllen selv og har stået midt i krigen, når kampene skulle afgøres om søndagen. Det, og så min personlighed, har de vægtet højere end min manglende erfaring.

priviligeret

Dyring føler sig priviligeret over at få mulighed for at arbejde med en gruppe spillere, som måske indenfor de nærmeste 5-6 år etablerer sig i Superligaen, bliver solgt til udlandet - eller kommer på det danske landshold. Og endnu mere glæder han sig over, at det - trods man befinder sig på det absolut højeste niveau - stadig skal være glæden, der driver værket.

- jeg var spændt på at høre FCM’s indgangsvinkel til det hele. Om spillerne skulle være en slags robotter, som skal kunne dét, og så skal kunne dét, og så skal kunne dét ... Men grunden til, de gerne ville have en lidt ældre person ind med noget livserfaring er, at de gerne vil have fat i spillerne, så det ikke bare bliver robotfodbold. De vil gerne ind på livet af dem og værne om dem. Og det tiltaler mig, at det ikke bare er som et samlebånd.

kæmpe setup

Setuppet omkring FC Midtjyllands U13-hold er enormt og i realiteten større end det, der er omkring SIK’s førstehold i 1. division.

John Dyring bliver øverste ansvarlige, og under sig får han to assistenttrænere, en fysisk træner, en fysioterapeut og en ungdomsvejleder, og så har klubben i alt tre scouts til at finde landets bedste spillere i U13, U14 og U15.

- Det er mig, der bliver den øverste ansvarlige. Det er mig, folk skal skælde ud på, hvis det ikke kører, som det skal, siger han.

Dyring har første træningsdag med sine nye spillere den 22. juli.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland