Gå til hovedindhold
Lokalt

Efter stille coronamåneder: Nu blomstrer campinglivet igen

23-05-2020 KL. 14:37
Empty

Heidi Rosenlund og Lars Møller Nielsen er fastliggere på Skive Fjord Camping. De har været på campingpladsen hver weekend siden påsken. Deres datter Freja (med det lyse hår) har savnet, at campingveninden Sofie også skulle ankomme på pladsen. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I slutningen af marts skulle alle forteltene slås op hos helårscampisterne på Skive Fjord Camping. Men en verdensomspændende virus skød hul i den plan, og det har været nogle sløje måneder for Søren og Anita Hauschildt, der driver campingpladsen.

- I forhold til samme periode sidste år, har vi været 2/3 bagud i omsætning, men jeg tror, vi henter meget af det nu, siger Anita Hauschildt, efter at hun har stukket et par poser morgenbrød ud til et par motorcyklister, der kom forbi campingpladsen.

Det med morgenbrødet er nyt, fortæller en af campinggæsterne, Heidi Rosenlund, der er fastligger på stedet. Siden påsken har hun og resten af familien fra Hammel været på Skive Fjord Camping hver eneste weekend. De prøvede med et par overnatninger i påskedagene.

- Vi havde snakket meget frem og tilbage, om vi skulle tage af sted. Men det trak så meget i os, at vi gjorde det til sidst. Der er så skønt her, at det er svært at lade være med at tage herop. Og vi slapper af på en anden måde her, og tanken om, at vi måske ikke kunne komme af sted, fyldte rigtig meget, for det er min afstressning fra hverdagen. Det er her, vi trækker stikket og slapper af, siger hun.

Dengang var campingpladsens toiletter og køkkenfaciliteter lukket ned for at undgå smittespredning. Men det klarede Heidi og hendes familie fint.

- Vi kørte ned i byen til Søndercentret, hvor toiletterne var åbne, og så klarede vi det der. Det fungerede fint. Og så holdt vi os til engangsbestik og engangstallerkner. Ellers skulle vi have haft opvasken med os hjem, for det er lidt besværligt at vaske op i campingvognen, for du skal jo både slæbe vandet den ene og den anden vej, forklarer Heidi Rosenlund.

Hun og hendes mand, Lars Møller Nielsen, er i gang med deres 3. campingsæson. Sidste år købte de en noget større vogn, så der er bedre plads til alle mand, når der er kolde aftener i forteltet. Men selv med øget plads er det ikke lykkedes Heidi Rosenlund at overtale sin 19-årige søn til at tage med på denne omgang camping, som begyndte onsdag, så snart manden var kommet ud af sin lasbil derhjemme og Kristi himmelfartsferien var begyndt. Parret med yngstedatteren Freja på seks år satte kursen mod Skive til en campingplads med noget mere liv på end under de første uger af coronakrisen.

- Der har været meget mere stille her, end der plejer at være. Men vi er her for at være sammen, og så har vi været lidt mere intensivt sammen i stedet for, at Freja har været ude at lege med nogen, siger Heidi Rosenlund og forklarer, at færre campinggæster også betød færre legekammerater for Freja. Men det betød også et nyt venskab for to piger, der fandt hinanden hen over campingpladsen.

Nu er hendes faste campingveninde Sofie dog tilbage, og denne morgen er de to piger faktisk vågnet op sammen, for de har fået lov at sove sammen ovre hos Freja. Dermed har livet og campinglivet taget et væsentlig skridt på vej tilbage mod det normale liv før coronaen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland