112

Efterforsker stadig: Politiet kan ikke udelukke at brand var påsat

Der er snart gået fire uger, siden branden i en villa på Syrenvej i Lem 8. marts.

Politiet efterforsker fortsat branden, og kan endnu ikke sige noget om årsagen.

Det står dog klart, at politiet på nuværende tidspunkt ikke kan afvise, at der ligger en kriminel handling bag brandens opståen.

- På nuværende tidspunkt kan vi ikke afvise, at den er påsat, siger efterforskningsleder Christian Toftemark fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Han tilføjer, at polititiet ikke har et konkret spor at gå efter, men siger:

- Der er mulighed for, at den er påsat. Vi er ikke færdige med at efterforske den endnu. Vi mangler stadig nogle brandtekniske undersøgelser.

Huset var angivelig ikke beboet, da branden opstod natten til mandag 8. marts.

Nordvestjyllands Brandvæsen fik meldingen klokken 02.18 og rykkede ud med slukningskøretøjer fra stationerne i Skive og Balling.

- Vi mødte et fuldstændigt overtændt hus, hvor flammerne allerede var gået gennem taget, har indsatsleder Jan Nygaard Christensen tidligere fortalt til Skive Folkeblad.

Dagen efter branden kunne politiet i dagslys konstatere, at der på brandtomtens murværk var påmalet truslen »DØ SVIN«.

Denne ubehagelige graffiti og sammenfaldet med branden indgår fortsat i politiets efterforskning, bekræfter Christian Toftemark.

- Vi arbejder ud fra en tese, at de to ting sagtens kan hænge sammen. Men vi kan ikke definitivt sige, at de hænger sammen på nuværende tidspunkt, siger efterforskningslederen.

Brandvæsnet kom ud til et fuldstændig overtændt hus på Syrenvej, hvor flammerne var gået gennem huset om natten 8. marts. Politiet efterforsker stadig branden.  Arkivfoto: Øxenholt Foto & TV