Gå til hovedindhold
Erhverv

Efterlader hul: Populær tandlæge stopper i Skive

06-12-2017 KL. 12:59
Empty

59-årige Anne Louise Thorup Larsen stopper til nytår som tandlæge i Skive efter flere end 31 år med praksis i Nørregade. Foto: Pauli Vendelbo

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Efter flere end 31 år som tandlæge i Nørregade i Skive takker 59-årige Anne Louise Thorup Larsen af, når 2017 bliver til 2018.

Anne Louise Thorup Larsen har gennem alle godt 31 år boet i Fjerritslev i Nordjylland, og nu er hun blevet tilbudt et job som tandlæge i Løkken, der ligger betragtelig tættere på bopælen.

- Det bliver en stor omvæltning, og jeg tyggede på tilbuddet et stykke tid. Men jeg endte med at sige ja, da jeg fylder 60 år næste gang, og nu vil jeg have mere tid til mig selv og familien, siger Anne Louise Thorup Larsen.

Anne Louise Thorup Larsen købte tandlægeklinikken i Nørregade tilbage i 1986.

Det var dengang, hvor mange ville være tandlæger, og de nærmest stod i kø for at komme i arbejde.

Anne Louise Thorup Larsens far så, at der var en annonce i Jyllands-Posten, hvor tandlægeklinikken i Skive var til salg.

Så Anne Louise Thorup Larsen endte med at købe sit eget arbejde, og så gjorde det mindre, at der var langt fra Fjerritslev til Skive.

Og købet af tandlægeklinikken, der nu ligger oven på Rema 1000, har hun aldrig fortrudt.

- Jeg skulle bare i gang med at arbejde på det tidspunkt, men jeg havde aldrig drømt om, at jeg skulle få så nære bekendtskaber her i Skive. Og de bekendtskaber er udelukkende kommet gennem mit arbejde, siger Anne Louise Thorup Larsen.

En klinik med mennesket i fokus

Anne Louise Thorup Larsen har læst psykologi som sidefag på universitetet i Aalborg, og den psykologiske viden har hun taget med ind i sin praksis.

Selv mener hun, at det handler om at engagere sig i andre mennesker.

- Mit arbejde har aldrig været for pengenes skyld alene. For mig har det altid handlet om at være et menneske for andre, og min klinik har altid været for kunderne og ikke omvendt, fortæller Anne Louise Thorup Larsen.

Og den tilgang til arbejdet har mange sat pris på gennem årene. Derfor er der også flere af de nuværende 500 kunder, der vælger at tage turen med Anne Louise Thorup Larsen til Løkken.

- Jeg ved, at der som minimum er 50-60 kunder, der følger med mig, og det er jeg meget beæret over, når jeg tænker på, hvor langt der er. Derudover har jeg mange venner i Skive, som jeg stadig vil komme og besøge, når jeg ikke længere har praksis her, siger Anne Louise Thorup Larsen.

Anne Louise Thorup Larsen har også haft børnepatienter, og hun har fortalt historier, mens hun borede i mælketænder. Sammen fangede de Karius og Baktus, der kørte på motorcyklen.

Og at Anne Louise Thorup Larsen er en vellidt tandlæge, afspejles blandt andet i klinikkens indretning. Lokalerne på 2. sal er pyntet med alverdens ting, som hun har fået i gave af kunderne gennem årene.

Klinikken har altid været åben tre dage om ugen, og Anne Louise Thorup Larsens sidste arbejdsdag i Skive bliver den 19. december.

- Jeg kommer til at savne mange mennesker i Skive, og jeg vil bare sige et stort tak til alle, jeg har mødt her - ikke mindst personalet, siger Anne Louise Thorup Larsen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland