Gå til hovedindhold
Lokalt

Efterspørgslen steget voldsomt: Mundbind rives væk på lokale apoteker

04-08-2020 KL. 10:42
Empty

Mundbind er flere steder i restordre, og flere lokale kunder er blevet mødt med »Vi har desværre udsolgt, men får igen i morgen«. Covid-19 og myndighedernes anbefaling om brug af mundbind i forbindelse med anvendelse af offentlig transport har fået efterspørgslen til at stige markant. Arkivfoto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Indtil for få dage siden var salget af mundbind lokalt ganske beskedent.

Nu er efterspørgslen steget så meget, at flere borgere de seneste dage er blevet mødt med et »Udsolgt, men vi får flere senere i dag eller i morgen!«

Hos Svane Apoteket fortæller apoteker Peter Krüger Bak at tendensen er meget anderledes, end noget han hidtil har set inden for mundbind.

- Tidligere solgte vi i ny og næ til en asiatisk turist. De seneste dage har vi solgt næsten 1000 på vores fire apoteker, fortæller Peter Krüger Bak.

Han henviser til efterspørgslen på sine fire apoteker, der ligger i Stoholm og i Skive på Sdr. Boulevard, Nørregade og Egeris.

Ifølge Peter Krüger Bak er der en tydelig sammenhæng mellem myndighedernes udmelding og dækning i medierne.

- Specielt oven på de presseomtaler, der har været om anbefaling af brug af mundbind i forbindelse med offentlig transport. Det har bestemt øget efterspørgslen på mundbind, og det er noget, vi i den grad har kunnet mærke. Vi har haft udsolgt et par gange, men vi har hurtigt fået leverancer igen. Lige nu står jeg og ser på 30 kasser med mundbind, så heldigvis kan vi få leveret. Vi fik nogle hjem lørdag, så vi er i hvert fald leveringsdygtige nu. Vi har masser af mundbind lige nu, konstaterer Peter Krüger Bak.

Han peger på, at det aktuelle salg er noget helt andet, end han nogensinde har oplevet

Det er alle aldersgrupper og begge køn, som nu efterspørger mundbind

- Det er min fornemmelse, at det er en generel efterspørgsel fra alle aldersgrupper og både mænd og kvinder. Efterspørgslen er bare steget markant. Det tyder på at folk også tænker lidt i retning af, at nu har de lige været i restordre, og vi har lige set noget på tv, så vi må hellere få to pakker. Og nogle køber så 10 mundbind i stedet for fem, erfarer apotekeren.

Sidste uge oplevede han enkelte tidspunkter med udsolgt af mundbind:

- Der var få dage, vi ikke kunne levere. Lige nu har vi mundbind, og næste leverance er lovet til fredag.

Flere eksperter med speciale inden for forskning af vira og deres natur vurderer fremtidsscenarier med mundbind i lyset af covid-19.

Og hvis det fra myndighedernes side bliver et krav at bære mundbind i for eksempel et supermarked, så forventes der igen at ske et øget pres på efterspørgslen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland