Gå til hovedindhold
Erhverv

Ejendomsinvestorer lancerer nye boliger ved fjorden

21-08-2020 KL. 07:05
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Jensen & Jensen Invest har bedt Skive Kommune om at få lavet en ny lokalplan for et område mellem Viborgvej i Skive og Skive Å.

Her ejer selskabet tre ejendomme øst for stien, der går ind til træbroen over engen og Skive Fjord.

Det er det andet projekt for området, som ejerne af Jensen & Jensen Invest, Mogens Haborg Jensen og Leif Jensen, har fået skitseret.

- Det nye projekt giver mere luft i området, oplyser Mogens Halborg Jensen.

Arkitekt Andreas Ravn, Balling, har skitseret det.

Skitsen viser fire huse. Mogens Halborg Jensen og Leif Jensen har ikke lagt sig fast på indretningen - så hvor mange lejligheder, husene kommer til at rumme, ved de endnu ikke. Skitsen viser, at et eksisterede hus, Viborgvej 77, der rummer ejendomsmægler og en tom butik, skal rives ned, ligesom husene på nummer 79 og 81 skal. Det er dog ikke sikkert, at huset på Viborgvej 77 bliver fjernet.

- Vi har kun præsenteret Skive Kommune for en skitse for, hvordan vi gerne vil have det. Det er ikke sikkert, det bliver sådan. Det kan også være, at Skive Kommune beder os tage en etage af de huse, vi har skitseret, siger Mogens Halborg Jensen.

De to huse nærmest fjorden er skitseret til at være på fire etager. Skitsens to huse nær Viborgvej er skitseret til at være tre etager høje. Mogens Halborg Jensen lover udsigt eller kig til fjorden fra de fleste af de lejligheder, husene skal rumme.

Han og Leif Jensen har arbejdet med projektet i adskillige år. I 2015 gav Naturstyrelsen et veto mod en lokalplan for Mogens Halborg Jensens og Leif Jensens daværende byggeri på stedet, da arealet ligger tæt på kysten. Siden blev Planloven ændret, og i januar i sidste år meddelte Erhvervsstyrelsen, at den kunne acceptere Mogens Halborg Jensens og Leif Jensens ønske om at bygge på stedet.

Derfor kan Skive Kommune nu lave en lokalplan for byggeriet. Sådan en skal laves og i offentlig høring. Skive Byråd kan sandsynligvis godkende en lokalplan for området næste år.

Længere inde ad Viborgvej er entreprenør Kaj Ove Madsen på vej med et kompleks af lejligheder på sin ejendom på hjørnet af Brårupgade og Østerbro. Der er derfor mange nye lejligheder på vej til Skive. Det får ikke Mogens Halborg Jensen til at ryste på hånden.

- Vi blev senest færdig med nye lejligheder på Resenvej i Skive. De blev udlejet, uden vi behøvede annoncere for dem. Folk vil gerne bo i nye lejligheder med gode faciliteter som altan, gode køkkener og badeværelser og lavt energiforbrug, siger Mogens Halborg Jensen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland