Gå til hovedindhold
Erhverv

Ejer af lokal campingplads fik delvist medhold i sin klage

07-02-2019 KL. 06:22
Empty

Johnny Andersen har i år opført 15 hytter på sin campingplads. 10 af dem står inden for en beskyttelseszone og er ulovligt opførte. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Miljø- og Fødevareklagenævnet tolker ikke altid loven helt så restriktivt som Skive Kommune.

Det viser en afgørelse fra nævnet, efter at campingpladsejer i Glyngøre, Johnny Andersen, klagede over afgørelsen, som Skive Kommune traf i juni sidste år.

- Klagenævnet tolker lidt bredere, end vi har gjort, hvad camping er, siger Krista Bernth, der har været den kommunale sagsbehandler på sagen.

Skive Kommune havde dengang afvist at give Johnny Andersen dispensation til at sætte blandt andet 10 campinghytter op i de 100 meters zoner, der er omkring flere gravhøje på campingpladsen. Johnny Andersen var overbevist om, at den sag var i orden, så han havde allerede opført hytterne og lejet dem ud.

Han ville blandt andet også gerne i samme område af campingpladsen have dispensation til at opsætte et billetsalg, udvide en køkkenbygning og etablere faste sider, tag og gulv i sit store festivaltelt, som bliver brugt til succesen med at afholde countryfestival.

Han fik i 2017 en dispensation fra kommunen til at opføre festivaltelte, bygninger, hegn og andre ting i festivalområdet, men den dispensation omfattede ikke de ting, han efterfølgende har søgt dispensation til.

Derudover vil han på et andet areal af pladsen gerne have dispensation til at sætte flere hytter op. Den del af pladsen er der i 1982 givet en dispensation på. Det daværende Naturfredningsnævn gav dengang lov til, at der til trods for en kort afstand til gravhøjene gerne måtte camperes i området.

Klagenævnet har givet Skive Kommune ret i, at der ikke kan gives dispensation fra de såkaldte fortidsmindebeskyttelseslinjer i området med de 10 hytter, udvidelsen af køkkenfaciliteterne og så videre. Til gengæld har klagenævnet givet Johnny Andersen ret i, at han gerne må opføre campinghytter og en sanitetsbygning i det område, hvor der i 1982 blev givet dispensation til camping.

Da Skive Folkeblad kontaktede Johnny Andersen, havde han ikke selv haft mulighed for at se afgørelsen fra klagenævnet, og han kunne derfor ikke kommentere afgørelsen eller de konsekvenser, den får for ham.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland