Gå til hovedindhold
Erhverv

Ejer af ny restaurant frygter at måtte dreje nøglen om

17-03-2020 KL. 10:34
Empty

Mathias Nørskov, der er medejer af restauranten »Flavur« i Thinggade, frygter, at corona-krisen kan koste den nye restaurant livet. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Der var ansat en kok og en køkkenmedhjælper, og der var investeret mange penge i lokaler og faciliteter.

Alt var kørt i stilling, da restauranten »Flavur« i Thinggade åbnede for et par uger siden.

Men kun seks dage nåede restauranten at have åbent.

Så ramte coronavirusset for alvor, og det fik indehaverne Mathias og Michael Nørskov til midlertidigt at lukke restauranten.

- Det er noget lort. Rent ud sagt. Vi har brugt flere måneder på at gøre stedet pænt og klar til gæsterne, og så troede vi, at vi nu skulle til at have lidt omsætning. Men det er taget fra os, inden vi overhovedet er kommet i gang, siger Mathias Nørskov.

Beslutningen om at lukke restauranten midlertidigt ned blev truffet torsdag i sidste uge, da der ikke kom en eneste gæst som følge af statsministerens pressemøde onsdag aften.

Siden har brødrene Mathias og Michael Nørskov afventet situationen, men nu føler de, at de bliver nødt til at gøre noget.

- Det ser ud til, at det kommer til at vare mere end de 14 dage, og derfor kaster vi os ud i en nødløsning og åbner for take away. Vi laver en middagsmenu og en aftenmenu, og maden skal hentes i samme tidsrum. Det giver os ikke meget indtjening, men det holder os og vores navn i gang, og så håber vi, at det kan give nok til at betale husleje, el og varme, siger Mathias Nørskov.

En kæmpe mavepuster

»Flavur«, der kredser sig om det nordiske køkken, var ellers med indehavernes egne ord kommet godt i gang. De første dage var der pænt besøgt med gæster, og derfor slår nedlukningen ekstra hårdt.

- Det er en kæmpe mavepuster. Vi føler ikke, vi har fået en ærlig chance for at komme ordentligt i gang. Det er alle vores planer, der pludselig bliver ødelagt, men nu krydser vi fingre for, at det ikke varer alt for længe, så vi kan komme gennem det, siger Mathias Nørskov.

På trods af hjælp fra regeringen er det ikke muligt for »Flavur« at overleve, hvis krisen varer for længe.

Det forudser Mathias Nørskov.

- Vi kan maksimalt klare det her i et par måneder. Nu giver vi det en chance med take away, men sker der ikke en positiv udvikling ret snart, så vi kan få en indtægt, frygter jeg, at vi bliver nødt til at dreje nøglen om, lyder det.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland