Gå til hovedindhold
Lokalt

Ejer af ulovligt opbevarede biler meldt til politiet

10-06-2019 KL. 21:48
Empty

Ejeren af ejendommen her har trods flere frister ikke opfyldt en aftale med Skive Kommune om at gøre opbevaring af køretøjer lovlig. Derfor har Skive Kommune nu videregivet sagen til »anden myndighed«. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Fredag anmeldte Skive Kommune ejeren af en ejendom på Gemsevej i Skive til »anden myndighed«.

Det skyldes, at ejere trods flere frister siden oktober sidste år ikke har fået gjort opbevaring af biler på ejendommen lovlig.

Ifølge en vejledning fra Miljøministeriet kan det ikke betyde andet end, at ejeren af ejendommen, Joseph Maloba, bliver anmeldt til politiet.

Når en sag hos en kommune bliver en politisag, lukkes den for adgang til aktindsigt, så Skive Kommune vil nu ikke oplyse andet, end at sagen er givet videre til en anden myndighed.

Skive Kommune har tidligere meddelt, at kommunen var på vej til at anmelde ejeren til en anden myndighed, men det er altså først sket nu.

Baggrunden for, at fristen og politianmeldelse blev udsat var, at medarbejdere hos Skive Kommune kunne se, at der skete noget. På det seneste har sygdom i Skive Kommunes tekniske forvaltning også forsinket en anmeldelse.

Det er ulovligt at opbevare køretøjer og maskiner på jord, græs og lignende, fordi de kan forurene jorden. Den ulovlige opbevaring på Gemsevej har fundet sted i cirka fem år. Opbevaring kan gøres lovlig, hvis jorden bliver belagt med asfalt eller anden belægning, så eventuel udslip af olie og andet kan opfanges.

I oktober sidste år fandt Skive Kommune ud af, at ejeren, Joseph Maloba, opbevarede omkring 40 afregistrerede køretøjer og affald ulovligt.

Skive Kommune kunne fredag se, at tre lastbiler stadig blev opbevaret ulovligt. Ejeren har fjernet en del biler, og han har fået lagt en belægning bag ejendommen, som biler lovligt kan opbevares på. Men han er altså ikke nået i mål.

- Vi foretrækker, at Skive Kommune slipper for at anmelde borgere til politiet. Men når en løsning bliver ved med at trække ud, selv om en ejer lover at få bragt forholdene i orden, bliver kommunen nødt til at anmelde sagen til politiet. Det støtter vi i Udvalget for Teknik og Miljø. Jeg ved også, at autoophuggere meget hurtigt kan fjerne udtjente biler, siger Jens Peder Hedevang (V), formand for Teknik- og Miljøudvalget.

Skive Folkeblad var fredag i kontakt med Jospeh Maloba. Han ønskede ikke at kommentere sagen.

Han etablerede sin virksomhed på Gemsevej for godt fem år siden med det primære formål at eksportere brugte biler til Afrika.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland