Gå til hovedindhold
Lokalt

Eks-skibonit bliver frisør i byen: Ny salon i Vestergade

18-03-2019 KL. 21:19
Empty

Han taler perfekt dansk og har gået i børnehaven i Skive, hvor han boede sammen med sin danske mor og libanesiske far. Nu åbner Hassan Abdul-Karim frisørsalon i Vestergade. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Da han var lille, boede familien nogle år i Skive, hvor han gik i børnehave. De seneste mange år har han boet i Holstebro.

Nu vender Hassan Abdul-Karim tilbage til sin barndomsby i landet, hvor han er født og opvokset hos sin etnisk danske mor og sin libanesiske far.

De seneste 10 år har den snart 26-årige ex-skibonit arbejdet hos sin onkel, som er frisør i Østergade, Holstebro, hvor han driver »Din Salon«.

Den teoretiske del af uddannelsen har Hassan taget i sin fars hjemland, Libanon.

Hassan taler flydende dansk og er for nylig blevet færdig med pædagoguddannelsen. Men det er jobbet som frisør, der trækker, og nu glæder han sig til at blive selvstændig erhvervsdrivende inden for det fag, han holder så meget af.

Det sker mandag den 18. marts, når han i Vestergade 1A i Skive åbner Salon Hårlywood. Umiddelbart har Hassan planer om at blive boende i Holstebro, selv om han fortsat føler en tæt relation til Skive. At åbne salon i Holstebro har han ingen planer haft om:

- Jeg åbner i Skive, fordi jeg tænker, at nu har min onkel frisørsalon i Holstebro. Så vil det være bedre at åbne i en anden by, og jeg kender Skive godt, siger Hassan.

Han fortæller, at han i en periode på tre måneder har arbejdet intenst på at finde den rigtige adresse for sin salon, der bliver placeret centralt tæt ved Posthustorvet.

Tid har det også taget at få ordnet de praktiske ting, der er nødvendige for at åbne salonen:

I forbindelse med sin uddannelse har Hassan arbejdet som pædagog, og om baggrunden for nu at slå sig ned som frisør siger han:

- Jeg tænkte, at jeg líge havde behov for en lille pause fra pædagogikken. Det interesserer mig meget at arbejde som frisør, og jeg kan rigtig godt lide at klippe og sætte hår. Og så besluttede jeg, at det er det, jeg gør.

Hårlywood er et navn, som kan få mange til at smile. Om valget af netop navnet, der dufter af film og stjernedrys, siger Hassan:

- Jeg synes, det er et navn, man husker.

Han glæder sig over, at flere af kunderne fra Holstebro allerede har sagt, at de er klar til at køre turen fra Holstebro til Skive for at fortsætte hårplejen under Hassan Abdul-Karims saks og pleje.

Hårlywood er en salon for alle, men hovedsageligt for mænd og børn, siger Skives nye frisør.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland