Sport

Elendig afslutning på året: SIK udraderet af Silkeborg

Fredag blev på alle måder en elendig dag for Skive IK.

Tidligt på eftermiddagen måtte klubben melde coronavirusens ankomst i førsteholdstruppen, da Thomas Santos var konstateret smittet - og et par timer senere havde Silkeborg hevet yderligere luft ud af lungerne på de pressede skibonitter med en stensikker sejr på 4-0.

SIK kom ellers med et fint og aggressivt udtryk fra start og producerede et par gode chancer på nogle tidligere hjørnespark. Men da der først blev pustet til korthuset, faldt det sammen med et klask - og det var til dels selvforskyldt.

Det blev 0-1 efter 24 minutter, da Nicklas Mouritsen blev tørret i venstre side af Rasmus Carstensen, og hans indlæg fik lov at gå til bageste stolpe, hvor Wessam Abou-Ali eksekverede.

Mouritsen så heller ikke heldig ud ved 0-2 - han rettede et kud fra Carstensen ud i banen, og så hamrede Nicolai Vallys bolden i mål fra 20 meter.

Den allerede tvivlsomme situation fik SIK-træner Martin Thomsen til at pille Nicklas Mouritsen og Sebastian Buch ud, så der kunne skiftes formation. Men mindre end minut senere stod det 0-3, da Abou-Ali blev spillet fri i dybden af Magnus Mattsson.

Der blev skiftet yderligere to mand i pausen, og det stoppede blødningen for en periode - indtil keeper Marcus Bobjerg fik én i hjernen. Han tabte et ufarligt hjørnespark, som Emil Holten endte med at prikke i nettet til 0-4.

Præstationen var samlet på et trist bundniveau. SIK fik aldrig sat spillet sammen til regulære muligheder, og de fik aldrig mødt Silkeborg effektivt nok og bremset deres opspil.

Alt pegede entydigt mod 2. division.

SIK leverede intet julemirakel mod Silkeborg. Foto: Steen Don