Debat

Ellemann’en i glasbutikken

Tilgiv mig fader, for jeg har syndet. Det er alt for længe siden, jeg har læst Skive Folkeblad. Så jeg ved slet ikke, om alle læserbrevsskribenter stadig får optaget deres skriblerier i avisen. Men man har da lov at håbe, at et tidligere byrådsmedlem som jeg stadig kan opnå noget spalteplads.

I starten af januar fik jeg tilsendt et girokort fra Venstres landsorganisation. Det var på sølle 295 kr., så hvis jeg gjorde en ihærdig indsats på mountainbiken op og ned ad Viborgvej et par dage, så var flaskehøsten nok så stor, at jeg kunne klare broderparten af regningen, og så kunne en omlægning af kreditforeningslånet nok gøre resten.

Det er selvfølgelig bare gas. Jeg betalte girokortet, som var blevet sendt med posten, og som beskrev stolpe op og stolpe ned om, hvor godt Venstre gjorde det, hvor godt det var at jeg var medlem og bla bla bla bla. For det VAR virkelig bla bla bla bla!

I virkeligheden skete der dét, at Venstres største profil gennem mere end et årti, vores statsminister i to omgange, Lars Løkke Rasmussen, meldte sig ud af Venstre, og endda smækkede med døren, da han gik. Og få dage derefter meddelte formand Jakob Ellemann Jensen, at man ville støtte en rigsretssag mod Inger Støjberg, ”hvis det var dét, der skulle til”.

Inger Støjberg blev smidt under bussen, blev gået som næstformand, og således var de største to stemmeslugere fra Folketingsvalget 2019 væk.

Ellemann’en i glasbutikken

Det var det ikke, Jakob Ellemann. Det var ikke dét, der skulle til. Måske var det dét, der skulle til, før dine smalle skuldre og veltrimmede skæg kunne bære formandsposten i Danmarks største borgerlige parti. I hvert fald indtil videre, for det kræver ikke den store ledvogtereksamen at lure, at det kun er magten du er ude efter.

Dén kan du godt få. Magten. Ganske ligesom jeg kan blive direktør i morgen. For en pølsevogn på Henne Strand. Du har måske vundet slaget, Ellemann Junior. Men du har tabt krigen. Du er nu formand for et parti, som er på vej durk mod afgrunden. Et parti, hvor medlemmer melder sig ud i hundredvis, fordi de ikke kan genkende sig i din arrogante facon.

Meningsmålingerne styrtdykker. Du, Jakob Ellemann Jensen, undskylder dig med, at det jo først er til valget, at stemmerne tæller. Men ved du ved, Ellemann? Uanset hvornår Mette Mink trykker på valgknappen, så taber du. Og du taber, fordi du simpelthen ikke er dygtig nok. Eller det kan faktisk godt være du er dygtig nok, men du spiller dine kort helt afsindigt ringe.

Man fucker ikke med Inger

Det er en voldsom mellemrubrik, det medgiver jeg. Men Inger Støjberg er – uanset hvordan man vender og drejer det – en dominerende figur i Venstre, og kigger man på hendes stemmetal ved de seneste valg, så vil man se, at jeg har ret. Anonymiserede Kristian Jensen fra Herning kan nok også se det, for Støjberg gav ham kæmpeklask i hans eget pastorat ved seneste valg.

Jeg håber Inger Støjberg bliver i Venstre. Jeg har klatret i mange lygtepæle for denne smukke, begavede, rødhårede kvinde. Både som knægt og som voksen. Fordi jeg har kæmpestor respekt for dét, Inger Støjberg står for.

Men lige nu er Inger Støjberg næsten at betragte som udstødt af sin egen folketingsgruppe. En fjerdedel er med hende. Tre fjerdedele er imod hende. Resultatet havde nok været et andet med mørk afstemning, men det er nu engang sådan det er.

Kære Inger; KOM HJEM! Kom hjem til Skive, hvor vi alle sammen elsker dig. Hvor vi alle sammen respekterer dig. Jeg er stensikker på, at du vil få et kæmpestort stemmetal, og blive valgt til borgmester uden problemer. Jeg er endda sikker på, at den nuværende borgmester Peder Christian Kirkegaard gerne tager en periode mere som viceborgmester for at lære dig op.

Jeg har faktisk lidt tårer i øjnene, mens jeg skriver de sidste linjer… Men det er bare fordi jeg er et følelsesmenneske. Kom hjem, Inger. Kom hjem og vær borgmester for den kommune og den egn, hvor du er vokset op. Den egn, der har formet dig. Kom hjem.

Jesper Elbæk,

Viborgvej 326,

7840 Højslev