Gå til hovedindhold
Debat

En bro over Kattegat vil binde Danmark sammen

22-01-2020 KL. 12:57
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

For nylig kom det frem, at regeringen vil videreføre den forundersøgelse af en fast forbindelse over Kattegat, som den tidligere regering søsatte. Idéen er at blive klogere på prisen og mulighederne for at lave en Kattegatbro, og en forundersøgelse er en forudsætning for en Folketingsbeslutning om sagen.

Hvis der kommer en bro, så vil den komme hele Danmark til gode. En sådan binde Danmark tættere sammen, og den vil betyde mere fleksibilitet for både erhvervslivet og for danskerne. Ifølge Transportministeriet vil en forbindelse kunne forkorte rejsetiden mellem landets to største byer, København og Aarhus med helt op til halvanden time. Men det kan næppe undervurderes, hvor stor betydningen bliver for landet som helhed.

De fleste af os kan nok stadig huske tiden før Storebæltsbroen. Dengang var det nærmest en dagsrejse at tage turen fra Jylland til Sjælland eller den modsatte vej. Sådan er det så langt fra nu, og jeg er sikker på, at en Kattegatbro på ganske kort sigt vil vise sig at være en kæmpe gevinst for Danmark på samme måde, som Storebæltsbroen har været det.

Jesper Højte Stenbæk,

fagchef i Dansk Erhverv,

Børsen,

1217 København K

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland