Gå til hovedindhold
Debat

En god, grøn og historisk boligaftale

23-05-2020 KL. 10:20
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Der er grund til glæde i Skive såvel som i resten af landet.

Tirsdag indgik vi i Socialdemokratiet - sammen med et flertal i Folketinget - en historisk boligaftale, hvor der bliver afsat 30 mia. kr. fra Landsbyggefonden i perioden 2021 til 2026, hvilket er den største boligaftale nogensinde. For lejerne i Skive Kommune vil det betyde en investering på 42 mio. kr, hvilket omfatter renovering af 180 almene boliger.

Som Socialdemokratiets klimaordfører ser jeg flere fordele ved aftalen.

Investeringerne kommer nemlig til at have et grønt fokus. Aftalen sænker energiforbruget med 470 gigawatt/timer, hvilket svarer til varmeforbruget for 38.000 lejligheder. Samtidig bliver lejernes energiudgifter mindre, da Danmarks C02-udledning bliver sænket med omkring 47.000 tons.

Det kommer til at gavne lejerne, der ikke blot får mere energibesparende og bæredygtige boliger, men også sundere og lækrere lejligheder.

Corona-krisen har udfordret vores økonomi - og en del af genopretningen består i at investere os ud af den. For økonomien skal holdes i gang, når økonomien er udfordret - man kan ikke kun spare sig ud af en krise.

Aftalen betyder, at vores økonomi får en vigtig saltvandsindsprøjtning. De mange milliarder kommer til at hjælpe med, at der bliver holdt en hånd under byggebranchen. Jobs bliver bevaret, jobs bliver skabt.

Forventningen er nemlig, at investeringen vil have en effekt på beskæftigelsen med 3300 fuldtidsbeskæftigede i 2020 og 7800 i 2021. Aftalen er dermed også med til at holde gang i beskæftigelsen i Skive, for de virksomheder der nu skal i gang med at energieffektivisere og renovere. En aftale der er god for klimaet, beskæftigelsen og lejerne.

Anne Paulin, medlem af Folketinget for Socialdemokratiet

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland