Gå til hovedindhold
Lokalt

En handleplan kunne måske have forhindret mishandlingssag

15-02-2020 KL. 08:40
Empty

Kommunerne mangler redskaber i sager som Chrstinas. Foto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I takt med at offentligheden har fået indblik i sagen om mishandlingen af 24-årige Christina Egebjerg Jensen, har Skive Kommune måtte lægge ører til en del kritik.

På de sociale medier har mange givet udtryk for, at kommunen burde have opdaget og reageret på den systematiske vold, tvang og mishandling.

Men måske kunne sagen været undgået, hvis Skive Kommune havde haft en handleplan for, hvad de ansatte skal gøre, hvis de fatter mistanke til vold eller tvang i et voksent parforhold.

En handleplan ligger der for børn og unge, men ikke for voksne, og det er bekymrende, mener Trine Lund-Jensen, der er sekretariatschef hos LOKK, Landsorganisation for Kvindekrisecentre.

- Når der ikke ligger en handleplan eller en guide, som sagsbehandlerne kan læne sig opad, så mangler der simpelthen redskaber, og det gør, at mange kommunalt ansatte har meget lidt viden om partnervold, signaler på vold og voldens konsekvenser og udtryk, siger Trine Lund-Jensen.

Inputtet fra Trine Lund-Jensen er ny viden for socialchef i Skive Kommune, Heidi Becker-Rasmussen. Hun er villig til at kigge på, om en handleplan kunne være en løsning i Skive Kommune.

- Det er da en interessant ting at bringe ind i debatten, og det giver da god mening at undersøge mulighederne for sådan en handleplan, siger socialchefen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland