Debat

En mærkelig opfordring

Det begynder med at den sygeplejefaglige direktør i Hospitalsenhed Vest, Ida Götke, opfordrer sygeplejersker, der står til vaccination mod Covid 19, til at blive vaccineret dagen før en fridag. Så de eventuelle kortvarige bivirkninger, som nogle får, ikke medfører sygedage.

Det opfatter sygeplejerskerne med rette som en opfordring fra Region Midtjylland – og reagerer med vrede. Ikke mindst fordi de i forvejen føler sig pressede i en situation, hvor de ansatte, både sygeplejersker og andre, har ydet en helt ekstraordinær indsats.

Der går et par dage og så bliver opfordringen trukket tilbage. Det sker i et interview med lægefaglig direktør på hospitalsenhed Midt, Jens Friis Bach.

Heldigvis for det. Men stadig en mærkelig historie. For det er underligt, at opfordringen overhovedet kom. For hele tankegangen er forkert. Det handler ikke om hele tiden at presse medarbejdere, der i forvejen yder en kæmpe indsats, yderligere. Det kommer der simpelthen ikke noget godt ud af.

Vis i det mindste respekt overfor SOSUer, sygeplejersker og læger på vores hospitaler og andre steder, der på grund af pandemien, og de følger, den har også andre steder i sundhedssystemet, er pressede til det yderste. Det fortjener de!