Lokalt

En sej kamp: Saltspreder sad uhjælpeligt fast

Lørdag morgen meldte politiet om glat føre på vejene, og det kan vognmand Ib Jeppesen fra virksomheden Poul Erik Jeppesen og Søn/Roslev Kranbetjening A/S skrive under på. En af hans folk var lørdag nat ude og sprede salt i Salling, så vi andre kunne komme sikkert frem. Men også en saltspreder kan køre galt i glat føre, og det skete her, fortæller Ib Jeppesen.

Det tog lige omkring otte timer at trække saltbilen op af grøften på Glyngørevej ved Bostrup. Lastbilen gled af vejen tidligt lørdag morgen, og klokken 6.30 blev brandvæsenet tilkaldt for at sikre, at der ikke skete olieforurening fra den lækkende dieseltank.

Indsatsleder Jan Nygaard Christensen blev på stedet for at sikre, at der ikke skete yderligere olieudslip, hvis tanken undervejs i bjærgningen skulle springe læk. Det gjorde den ikke, men til gengæld fik han en lang dag som tilskuer til bjærgningen, for lastbilen var ikke sådan at få op igen. Ifølge Ib Jeppesen var den stort set tom for salt, da det gik galt, for chaufføren manglede kun den sidste korte strækning ind mod Skive. Men lastbilen i sig selv var tung at danse med.

- Når vi prøvede at trække den fremad for at få den op, så væltede den om på siden, og den var sunket godt ned, fortæller Ib Jeppesen.

Undervejs kørte en Unimog, en terrængående lastbil, ud på marken for at hive den op ad den vej, men marken var så blød, at Unimoggen sad fast.

- Og så måtte jeg hjem og hente vores egen kranbil, så jeg først kun hive den op og bagefter tage ved lastbilen, fortæller han.

I løbet af bjærgningsaktionen var der altså brug for både to bjærgningsvogne og en kranvogn, og aktionen betød også, at vejen var spærret i lange perioder i de mange timer, der gik. Ib Jeppesen ærgrer sig tydeligvis over hændelsen, men glæder sig over, at hans chauffør ikke kom noget til.

- Det er nu det allervigtigste, siger han.

Skive Kommunes vejfolk markerede stedet efter bjærgningen, så bilister ikke skrider ned i den noget ødelagte grøft, og i næste uge venter en genopretningsopgave for vejfolkene.

I de første mange timer gjorde bjærgningen ingen gavn. Tværtimod væltede lastbilen mere om på siden. Først efter cirka otte timer lykkedes det at få lastbilen, der var ude for at salte, op igen. Foto: Lindy Jørgensen