Gå til hovedindhold
Debat

En usandsynligt flink mand

19-10-2020 KL. 11:56
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Allerførst et par kommentarer til en polemik, der kørte her i avisen i september.

Som mange sikkert vil huske, indholdt mit tredie indlæg den 23. september nogle meget ubehagelige spørgsmål vedr. fortidens gerninger.

Redaktøren besvarede disse den samme dag og supplerede med en opfølgende artikel, der effektivt afsluttede hele sagen.

Kort efter tog jeg imod redaktørens invitation til kaffe, hvilket blev vellykket. Under sådannne forhold bliver diskussionen mere nuanceret og konstruktiv, end den kan blive på skrift.

Jeg lovede redaktøren ikke at røbe noget om de ændringer, som er undervejs, men kan nøgternt konstatere, at der allerede i de forløbne par uger har været flere dybdeborende artikler af en højere kvalitet, end vi ellers har set længe.

Dette var nøjagtig, hvad jeg efterlyste fra starten af forløbet: Flere artikler med bid og indhold, mere seriøs journalistik.

Det har endda været et par lederartikler, hvor jeg har været ganske enig med Ole Dall, senest vedr. den uhyggelige sag om den langvarige mishandling af Christian Egebjerg Jensen.

Her gør borgmesteren en ynkelig figur, mens forvaltningen fremstår som komplet utroværdig.

En uvildig og tilbundsgående undersøgelse behøver ikke nødvendigvis at koste blod eller hoveder, således som nogle læsere har antydet. I stedet skulle det første og fornemste formål være at klarlægge, hvad der gik galt, og hvorfor, med henblik på at undgå lignende sager fremover.

Og gerne suppleret med ét eller flere kurser i, hvorledes sådanne tilfælde kan håndteres.

Borgmesteren er en flink mand. Alle elsker borgmesteren. Han er så flink og rar. Overdådigt venlig. Borgmesteren er alles ven.

Man kunne næsten fristes til at sige; nærmest uanstændigt flink. Ja, han minder til forveksling om en kær, lille hundehvalp.

At være flink kan være en glimrende egenskab. Men det kan lynhurtigt overdrives, når det handler om at lede en administration. Og en kommunalbestyrelse.

Frits Olav Munk,

Frederiksdal Allé 41,

7800 Skive

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland