Gå til hovedindhold
Erhverv

Endnu mere prestige til lokal web-virksomhed: Nu er firmaet kåret til gazelle

19-09-2019 KL. 15:01
Empty

Champagnepropperne springer torsdag eftermiddag hos Rito.dk, der trods sin unge alder netop er kåret som en af årets gazellevirksomheder. Foto: Adam Liebach

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Først til januar fylder Rito.dk seks år. Allerede nu er den lokale virksomhed kåret til at være en af dem, som i 2019 kan kalde sig nykåret gazellevirksomhed.

Beskeden kom til ledelsen på Rito.dk torsdag formiddag, og torsdag eftermiddag fejres kåringen med champagne. Dagbladet Børsen står hvert år bag kåringen af landets gazeller, som der traditionelt også plejer at være en del af på Skiveegnen. Det er dog sjældent, at en så ung virksomhed opfylder kravene. For at blive kåret til gazellevirksomhed, er det blandt andet et krav, at der skal være mindst en fordobling af omsætningen/bruttoresultatet i løbet af de seneste fire år.

Stifteren af Rito.dk, Dennis Drejer, er i øjeblikket på cruise med en gruppe af sine kammerater. Han fik beskeden, da krydsfartøjet lagde til i Puerto Rico, hvor Skive Folkeblad klokken 07.45 lokal tid fanger ham på mobilen:

- Det er helt fantastisk! Jeg er helt oppe at ringe. Vi er lige kommet i land, fortæller Dennis Drejer.

2019 ser på alle måder ud til at blive et særdeles godt år for Rito.dk, der blev stiftet i januar 2014. I maj fik virksomheden både den attraktive Guldprisen og prisen for at være kåret til landets bedste B2C-virksomhed med en omsætningen under 50 millioner kroner.

FDIH, Foreningen for Dansk Internethandel. B2C-virksomhed er en kategori af virksomheder, der sælger direkte til forbrugerne.

- Vi er utroligt stolte, og det kunne jo ikke ske meget hurtigere grundet vores relativt korte eksistens, og at det er over de seneste fire regnskabsår, at virksomheden vurderes, siger daglig leder Morten Riisgaard.

Riisgaard var manden, som overbragte stifter Dennis Drejer den gode nyhed, og som står i spidsen for champagne-festen.

Flere virksomheder, blandt andre Cykelpartner.dk i Jebjerg, har flere gange modtaget gazelleprisen. Og hos Rito.dk fortsætter ambitionerne:

- De næste tre år skal vi vokse mindst 30 procent årligt. Det har vi gjort de seneste år, og den stigning i væksten skal fortsætte, siger Dennis Drejer.

I dag er der 40 ansatte, hvilket svarer til 23 fuldtidsansatte. Om tre år forventer han, at antallet af medarbejdere vil være vokset til et sted mellem 40 og 50 fuldtidsansatte.

Dennis Drejer siger om gazelleprisen også:

- Det er virkelig et skulderklap til os. Vi fik to flotte priser i maj, og gazelleprisen er en lige så stor cadeau til os. Priserne er med til at motivere os endnu mere.

Rito.dk’s største marked er fortsat det danske. Men både Norge og Sverige haler markedsmæssigt godt ind på Danmark.

- Inden for tre år forventer jeg, at vi sælger godt og vel 50 procent af vores omsætning på udenlandske markeder, siger Dennis Drejer.

Han fortæller, at Rito.dk via et site i Storbritannien sender varer til hele Europa.

Stifteren har i øvrigt en fortid inden for marketing hos Cykelpartner.dk.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland