Gå til hovedindhold
Erhverv

Energiselskab sælger ejendom: Entreprenør vil lave nyt boligområde

02-07-2020 KL. 14:11
Empty

I mange år har ejendommen her ved Brårupvej i Skive været brugt af elselskaber. Det er slut nu, og planen er at rive en del af bygningerne ned og etablere et nyt boligområde.
Foto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Entreprenør Lars Knudsgaard har købt energiselskabet Norlys’ ejendom ved Brårupgade i Skive.

Her har der i mange år været elselskab med administration, garager og værksteder. Gennem fusioner er det store selskab Norlys blevet ejer af ejendommen på Brårupvej, og Norlys har nu altså solgt ejendommen til Lars Knudsgaard.

Norlys lejer stadig lokaler i bygningen. Men Norlys er altså på vej ud af Skive. Det skyldes, at det primært er teknikere, der er tilknyttet afdelingen i Skive. De kører ud på opgaver hjemmefra, og Norlys samler den sparring, teknikerne skal have adgang til, på færre adresser. Selv om Norlys siger farvel til Skive som fysisk adresse, bliver ingen medarbejdere fyret.

Dét giver altså muligheder for at få skabt et nyt boligområde i Skive.

- Det er en unik placering. Området ligger tæt på skole og indkøbsmuligheder, og så ligger det tæt på Gymnasieparken og Ådalen, som der er direkte adgang til ad stier, siger Lars Knudsgaard.

Værksteder og garager vil blive revet ned. Den eksisterede administrationsbygning bliver bevaret.

- Det er en meget fin bygning, som vi vil renovere og bygge om. Vi ser en mulighed for at få etableret et seniorbofælleskab, fortæller Lars Knudsgaard.

Han vurderer, man kan indrette 14 til 20 boliger med tilhørende fællesfaciliteter i administrationsbygningen.

Den nuværende skitse rummer desuden 20 nybyggede boliger på 116,8 kvadratmeter i ét plan og 14 boliger på 114,4 kvadratmeter i to etagers dobbelthuse.

Klynger af huse skal adskilles af grønne kiler med stier, der fører til et fælles opholdsområde og videre til Gymnasieparken og ådalen.

Da området er udlagt til erhverv, skal der laves en ny lokalplan for det. Sådan en skal Skive Byråd sætte i værk, og det kommer til at ske efter sommerferien. Der vil komme en offentlig høring om områdets fremtid.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland