Debat

Er det i landets interesse?

Hvem har interesse i en rigsretssag mod Inger Støjbjerg? Det spørgsmål tror jeg der er mange, der stiller sig selv i disse tider. Hvad får Danmark ud af en rigsretssag, som vil komme til at koste landet et pænt stykke på den anden side af kr. 100 mio. (Sagen har allerede koster ca. kr. 40 mio.).

Jeg skal ikke gøre mig klog på skyldsspørgsmål i den konkrete sag, men jeg er sikker på, at de eneste, der kommer til at få noget ud af en evt. rigsretssag er landets advokater.

Historien taler sit tydelige sprog. Af de 5 foregående sager, der tidligere (siden 1849) har været for en rigsret i Danmark, er 3 endt med frifindelse og 2 med henholdsvis bøde på kr. 1.000 og en kort betinget fængselsstraf.

Jeg håber politikerne vil bruge deres sunde fornuft, inden de trykker på knappen til en evt. rigsretssag. Har de først trykket på knappen, kan de lige så godt gøre sig klar til at trykke endnu en gang, da den næste, der i så fald vil komme til at bruge tid og kræfter på en rigsretssag bliver vores nuværende statsminister.

Har vi virkelig ikke andet at bruge skatteydernes penge på, end at fodre dyre advokater i en lang og værdiløs rigsretssag.

Hvis det virkelig er nødvendigt, at skulle bruge 15 højesteretsdommere og lige så mange politisk valgte personer til at gennemføre en rigsretssag, så synes jeg, at det var bedre, at politikerne i stedet brugte deres kræfter på at få ændret denne procedure. Det ville trods alt give lidt mening.

Så kære politikere, tænk jer om en ekstra gang, inden i tager jeres beslutning. Hvad har i ud af at jagte 2 dygtige politikere, som bruger de fleste af deres vågne timer på at udføre et ualmindeligt godt men utaknemmeligt stykke arbejde.

Med de udfordringer vort land står i for øjeblikket, så får vi helt sikkert brug for alle de midler og resurser vi overhovedet kan skrabe sammen. Brug hellere pengene på de personer, som virkelig har brug for en hjælpende hånd for at komme videre på den anden side af den nuværende corona-krise. Er det ikke mere i landets interesse?

Alfred Brunsgaard,

Hindborgvej 15,

7860 Spøttrup