Gå til hovedindhold
Debat

Er det risikoen værd?

22-06-2020 KL. 21:43
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Nu har covid-19 spredt sig til, eller måske også fra minkfarme i Vendsyssel. Så bliver det igen aktuelt at stille spørgsmålet, om man skal tillade at producere skind fra mink, både ud fra en sundhedsrisiko og ud fra dyrevelfærdshensyn.

I Norge har man vedtaget at udfase pelsfarme frem mod 2025, samtidig med at det ikke er tilladt at oprette nye farme . Både Tyskland og Tjekkiet har indført forbud, og allerede i 2016 stadsfæstede den hollandske højesteret landets forbud mod minkavl, så 160 farme med 6 millioner dyr bliver udfaset frem mod 2024.

Det ser således ud til, at Danmark her halter uhjælpeligt bagefter. Men det er ikke fordi, det ikke har været rejst i Folketinget. Enhedslisten stillede forslag allerede i 2018 om at udfase minkavlen over en fem-årig periode.

Forslaget blev desværre stemt ned af en uskøn alliance af Socialdemokratiet og en række borgerlige partier. Hvis man skal være lidt skarp, betyder det at det åbenbart er vigtigere at producere pelse til Kinas overklassekvinder, end at tage hensyn til dyrevelfærd og folkesundhed.

Nok en tanke værd.

Venlig hilsen

Martin Mørch,

medlem af Enhedslisten i Skive,

Vejsmarkvej 16,

Grættrup,

7870 Roslev

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland