Debat

Erhvervsdrivende hængt til tørre

Erhvervsdrivende hængt til tørre To måneder er gået, siden minkavlerne ulovligt blev beordret at slagte alle deres raske dyr og lukke deres virksomheder. Ligesom mange andre selvstændige erhvervsdrivende er minkavlerne siden blevet hængt til tørre. De venter stadig på erstatning.

De har fået tvangslukket deres forretning, mistet deres mulighed for at tjene til dagen og vejen, men endnu ikke modtaget en krone i erstatning for deres massive tab. Danmark er et land af stadigt færre selvstændige. Selv om du ikke personligt er ramt, så prøv at sætte dig i din nabos, din frisørs eller din lokale restauratørs sted.

Forestil dig, at regeringen fra den ene dag til den anden beslutter, at du ikke skal have løn - og at du til og med fortsat har udgifter til afbetaling på bygninger, produktionsapparat, varelager og lønninger til ansatte. Hvordan ville det påvirke dit liv, din familie og din hverdag? Vil du kunne sove trygt om natten?

Selvfølgelig er der forståelse for, at der også er andre opgaver, der skal passes. Men vi har ingen forståelse for, at et stort politisk flertal i den grad lader selvstændige erhvervsdrivende - små og store virksomheder - betale så høj en menneskelig og økonomisk pris for håndteringen af en epidemi. Det er ganske enkelt ikke rimeligt.

I Nye Borgerlige mener vi, at de mennesker, der har fået tvangslukket deres forretning, skal have fuld erstatning. Minkavlere, restauratører, hotel- og barejere, rejsebranchen, vognmænd, butiksejere, frisører og alle de andre.

Venlige hilsner

Morten Jensen,

Nye Borgerlige,

Margretevej,

7800 Skive