Gå til hovedindhold
Lokalt

Erik Mortensen røg ud af byrådet: »Jeg havde aldrig peget på Kirkegaard«

24-11-2017 KL. 21:22
Empty

Erik Mortensen vil ikke afvise en borger, der beder om et godt råd - selv om han som byrådsmedlem havde helt andre og bedre muligheder for at hjælpe. Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det tidligere medlem af Dansk Folkeparti, byrådsmedlem Erik Mortensen, Vile, afviser ikke en ny omgang i politik senere, selv om han ved tirsdagens kommunalvalg ikke blev genvalgt.

Hans borgerliste, »Borgernes stemme«, var omtrent 500 stemmer fra at opnå valg til Skive Byråd.

- Jeg har hørt en tidligere borgmester sige »man skal aldrig sige aldrig«. Når Dansk Folkeparti mener, jeg skal lave mig om, er der nok andre skorstene i byen, der ryger, fastslår Erik Mortensen.

Han henviser til en ny lokalbestyrelse i partiet, som i foråret ikke var tilfredse med ham - og indholdet af hans læserbreve.

Men der er også andre politiske emner, der skiller ham fra de tidligere partifæller.

- Nu spørger du, og jeg svarer, selv om det måske ikke er populært at sige sådan om en syg mand. Var jeg blevet valgt, havde jeg aldrig peget på Peder Chr. Kirkegaard som borgmester. Der er en side af ham, som aldrig kommer frem i lyset. Det er helt uhørt den måde, han har behandlet mig på, når jeg har spurgt til detaljer i sager. Det er helt uhørt i et demokrati, og ikke en borgmester værdigt, at han har indkaldt mig til »kammeratlige samtaler« den ene gang efter den anden. Jeg har intet personligt imod ham, og jeg kan tåle det, men mange andre kan ikke, siger Erik Mortensen.

Mange af de over 500 stemmer, som gik til »Borgernes stemme«, gik formentlig fra Dansk Folkeparti.

- Det er ikke utænkeligt, at DF med mit navn på listen kunne have bevaret sine fire mandater - og med det antal stemmer, jeg dog har fået, ville partiet have fået tre. Men jeg har ikke fortrudt, at jeg ikke indgik valgforbund med dem, for der var nogle, der ikke ville risikere, at deres stemme gik til dem. Nu ligger DF, som de selv har redt, fastslår det snart afgående byrådsmedlem.

Erik Mortensens tid som byrådsmedlem har været præget af, at han nøje gennemlæste dagsordnerne, bilag og høringssvar, og han mener selv, han har argumenteret.

- Jeg kan ikke se, at jeg har nogen arvtager, og det hele går nok også meget nemmere, hvis der ikke hele tiden er et byrådsmedlem, der er kritisk. Så kan embedsmændene bestemme, og man kan nøjes med at rette et komma her og der. Der vil i fremtiden komme masser af sager, hvor jeg vil tænke »sådan ville jeg ikke have gjort«, men borgere kommer ikke til at gå forgæves til mig for et godt råd. Desværre har jeg som almindelig borger ikke de samme muligheder for at hjælpe, og vælgere får de politikere, de vælger. Sådan er det, lyder det fra Erik Mortensen.

Siden valgaftenen er det strømmet ind med hilsner og sms’er fra borgere, der skriver »du vil blive savnet« og »du vil blive manglet«. Det er byrådsmedlemmet glad for.

- Det ændrer bare ikke alverden, og jeg er ikke den, der sætter mig hen i et hjørne. Sådan er spillets regler, og vi har forrygende travlt i vores virksomhed. Jeg fortryder ikke særlig meget, fortæller Erik Mortensen.

Ved valget fik Erik Mortensens liste 518 stemmer - og det svarer til i alt 1,9 procent af stemmerne.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland