Gå til hovedindhold
Debat

Et gelænder at holde fast i

11-02-2019 KL. 11:19
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mette Bock har det tilsyneladende lidt som sin bror, Anders Samuelsen. De kravler uden særlig omtanke op i høje træer, men de kommer også ned på jorden igen, hvis det bedst kan betale sig.

Kulturministeren skulle have kvalifikationer indenfor filosofi, og set i dette perspektiv, så er det vel ikke uforståeligt, at hun ikke ser nytten af et gelænder. For hende er der ikke langt at falde, og hun forsøger måske slet ikke at nå op til gelænderet.

Men til sagen. Ingen har vel haft tanker om, at alle gravhøje skal udstyres med trappe og gelænder, og årsagen er, at det er der heller ikke behov for.

De har ikke en placering, som får tusindvis af mennesker til at bestige dem hvert år, sådan som det er tilfældet med Bette Jens’ Hyw på Fur.

Her er der imidlertid behov for både trappe og gelænder for at skåne højen, når nu så mange gerne vil nyde udsigten herfra.

Denne mulighed bør også gives til ældre og gangbesværede mennesker, og som det nu er arrangeret, er der ikke noget, som skader gravhøjen. Man kunne måske ligefrem ønske sig at blive stedt til hvile et sted, hvor mange mennesker glædes ved at komme.

De fleste på Fur, mig selv inklusive, vil nok uden problemer kunne leve med, at der ikke længere må være et gelænder på Bette Jens’ Hyw. Men det er svært at leve i et samfund, hvor embedsmænd og politikere tilsyneladende ikke har bevaret bare en lille smule sund fornuft.

Ved en tidligere lejlighed i samme sag tillod jeg mig at citere Bo Bojesen, og det finder jeg anledning til også at gøre her, når jeg læser Mette Bocks udtalelse:

»Ved slig tale, så bliver mit hoved så tomt, som en spækhøkers ølkælder siges at være efter den første solskinsdag i maj«.

Det kan da ikke passe, at en tidligere procedurefejl kan ende i den nuværende groteske situation. Jeg har fået oplyst, at både trappe og gelænder gerne måtte være på højen, hvis kommunen i tide havde søgt om dispensation.

Det er også sådan, at både trappe og gelænder i første omgang blev etableret af Viborg Amtskommune med henblik på at skåne højen.

Men hvad er det »magten« nu vil. Skal vi bare bankes på plads, eller er der en dybere mening med, at landets kulturminister kommer på banen? Ja, det må der jo være.

Machiavelli brugte sit liv, som han levede for 500 år siden, til studier af, hvordan italienske fyrster i deres indbyrdes kampe banede sig vej til magten, og han fandt frem til, at moralen ikke spillede den fjerneste rolle for dem. De var udelukkende optaget af, hvad der ud fra et magtsynspunkt var mest hensigtsmæssigt for dem, og målet helligede alle midler.

Når Mette Bock udtaler sig i gelændersagen, så handler det slet ikke om det famøse gelænder på Bette Jens’ Hyw.

Det handler nok meget mere om, at almindelige borgere her kan blive sat på plads af Liberal Alliance. Partiet har en mening om sagen, og den fastholder de, indtil noget bedre kan betale sig.

Det ser umiddelbart ikke ud til, at Mette Bock har lært noget af broderens kravlen i træer. Hun regner måske med, at der også her kunne blive tale om en betydelig erstatning, hvis hun falder ned.

Thor Lykke Jensen,

Søndergårdevej 7,

7884 Fur

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland