Ritzau Udland

EU-kilde: AstraZeneca kan ikke levere lovet antal vacciner

Medicinalselskabet AstraZeneca har lovet at levere 180 millioner vaccinedoser til EU i andet kvartal i år. Men det kommer kun til at levere lidt under det halve.

Det oplyser en EU-kilde med direkte kontakt til det britisk-svenske selskab.

AstraZeneca har under et møde med repræsentanter for EU meddelt, at det "vil levere færre end 90 millioner doser i andet kvartal", siger kilden til Reuters.

En talsmand for selskabet vil ikke umiddelbart bekræfte oplysningen over for Reuters. Han siger blot, at AstraZeneca "arbejder utroligt hårdt på at øge produktiviteten".

- Vi håber, at vi vil være i stand til at bringe vores leverancer tættere på de indgåede købsaftaler, siger AstraZenecas talsmand.

En talsmand for EU-Kommissionen afviser at kommentere oplysningerne med henvisning til, at drøftelserne med vaccineproducenterne er fortrolige.

Forsinkelsen kan i sidste ende betyde, at EU ikke kan leve op til målet om, at 70 procent af den voksne befolkning er vaccineret senest til sommer.

Det er ikke første gang, at AstraZeneca har svært ved at leve op til aftalerne med EU.

I januar meddelte selskabet, at det ikke kunne levere de 80 millioner doser i første kvartal, som der er indgået kontrakt på. I stedet ville der kun blive leveret 40 millioner vaccinedoser.

/ritzau/

En sundhedsmedarbejder får en vaccine fra AstraZeneca i byen La Baule i Frankrig. Nu meddeler AstraZeneca ifølge en EU-kilde, at selskabet ikke kan levere det aftalte antal vacciner. (Arkivfoto)