Gå til hovedindhold
Debat

EU skaber grønne job i Midt- og Vestjylland

23-02-2018 KL. 15:03
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email
Trumps fadæse betyder, at EU nu må træde i karakter og vise lederskab.

I Midt- og Vestjylland er vi verdensførende inden for grøn teknologi, der hjælper os med at forhindre katastrofale klimaforandringer. Men efter Donald Trump har sagt nej til klimaaftalen fra Paris, er der sat spørgsmålstegn ved den grønne omstilling. Derfor er det ekstra vigtigt, at EU tager den grønne førertrøje.

I vores område er der mange virksomheder, der skaber danske arbejdspladser og samtidig bidrager til at nedbringe verdens CO2-udledninger. Store virksomheder som Siemens, Vestas og DEIF producerer vindmølleteknologi, mens et projekt som GreenLab viser nye veje inden for biogas og elektrolyse. Tilsammen skabes mange tusinder grønne jobs.

Markedet for de grønne løsninger, der udvikles her i Midt- og Vestjylland, går selvfølgeligt langt ud over Danmark. Markedet for vores grønne virksomheder er hele verden. Derfor er det både vigtigt for klimaet og for vores arbejdspladser, at verdenssamfundet sætter turbo på den grønne omstilling.

Desværre har Donald Trump for nyligt meldt USA ud af den globale klimaaftale, som blev indgået i Paris i 2015, hvor verdens lande gik sammen om at øge ambitionsniveauet for den grønne omstilling, så vi kan undgå klimakatastrofer i form af stigende vandstande, orkaner og jord der bliver til ørken.

Trumps fadæse betyder, at EU nu må træde i karakter og vise lederskab. EU har i dag en målsætning om at reducere udledningen af CO2 i 2030 med 40 procent sammenlignet med 1990. Det lyder måske ambitiøst, men med de grønne teknologier som allerede nu findes, kan vi nå meget længere. Desuden lever 40 procent målet ikke op til anbefalingerne fra FN’s klimapanel for, hvor meget CO2 den vestlige verden skal reducere for at forhindre ødelæggende effekter.

EU bør øge sine klimaambitioner betragteligt. Både af hensyn til klimaet og af hensyn til de arbejdspladser, det vil skabe i Danmark og særligt i vores område.

 

Niels Fuglsang,

mulig spidskandidat

til Europa-Parlamentet

i Region Midtjylland (S),

Halmtorvet 34,

1700 København V, og

Anne Paulin,

folketingskandidat (S),

Ægirsgade 57 1.tv,

2200 København N

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland