Gå til hovedindhold
Debat

EU-skatteborgere

28-07-2020 KL. 08:09
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

850 millioner kroner er vel også en slags penge?

Det er beløbet, som EU-kommissionen i forgårs, besluttede at forære til Asiens længstsiddende diktator Emomali Rahmon - præsidenten i Tajikistan. Pengene kommer fra EU’s skatteborgere.

Støtten har stået på siden 1994 og er jævnt stigende år for år.

Ifølge USA’s ambassadør i landet er præsidentens styre kendetegnet ved to ting: Nepotisme og korruption. Hans familie kontrollerer landets største virksomheder inklusive den største bank.

Hans ældste søn er indsat som borgmester i hovedstaden, og udpeget som efterfølger. Præsident Rahmon har fået forfatningen ændret, så han kan sidde på livstid. (han genvælges formelt hver 7. år med 75-90% af stemmerne).

Danskerne betaler deres del af bidraget bl.a. gennem EU-kontingentet og gennem medlemskab af Den Europæiske Bank For Genopbygning Og Udvikling. Banken blev oprettet i begyndelsen af 90’erne for at fremme demokrati og markedsøkonomi i de tidligere sovjetrepublikker.

Artikel 1 i bankens vedtægter: »The purpose of the Bank shall be to foster the transition towards open market-oriented economies and to promote private and entrepreneurial initiative in the Central and Eastern European countries committed to and applying the principles of multiparty democracy, pluralism and market economics«.

25 år senere fortsætter man med at udbetale milliarder af skattekroner til den gruppe af diktatorer i de asiatiske republikker, som overtog magten, da Sovjetunionen brød sammen. Jeg kan sagtens leve med, at andre lande med andre kulturer vælger andre styreformer og stortrives med korruption, returkommission, nepotisme og bestikkelse.

Jeg priser mig lykkelig over, at det ikke er tilfældet i stor stil i den vestlige kultur og i Danmark. Men jeg kan ikke forliges med, at mine skattekroner skal være med til at understøtte disse lande og forgylde deres despoter.

Morten Jensen,

Nye Borgerlige,

Margretevej 5,

7800 Skive

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Lokalt

Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken« Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken«

112

15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv" 15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv"

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland